Паркинг места стават територия за творчество

  • 21 септември 2012 09:53

  • 425
  • 0
Паркинг места стават територия за творчество
©

Днес, на 21септември фондация Евроразвитие и Центрове АВАТАР канят софиянци в своята творческа работилница до НДК - част от глобалната инициатива Park(ing) Day, организирана у нас от фондация Credo Bonum.


София ще се радва на своя PARK(ing) Day за втора поредна година днес, на 21 септември. В рамките на петъчния ден много места за паркиране в синя и зелена зона изненадващо ще сменят предназначението си и ще се трансформират във временни публични пространства с различен дизайн и функции.

Мисията на PARK(ing) Day е да привлече внимание към нуждата от повече градски, отворени за хората места, да предизвика публичен дебат за това как се създават и разпределят обществените пространства и да подобри качеството на градската среда. Организаторите от фондация Credo Bonum разказват, че в първото издание на PARK(ing) Day 2011 са се включили 11 участници, а тази година те ще бъдат двойно повече и с нови нестандартни идеи, сред които паркинг, превърнат в голяма камера обскура, озеленен куклен театър, паркинг килим от цветя и много други. Пред офиса на фондация Credo Bonum на ул. „Славянска“ 2 ще има информационен пукт, където ще се предоставя информация за разположението на всички импровизирани парк(инги), както и други подробности за инициативата.

През целия ден малки и големи ще се учат да превръщат всичко, което подлежи на рециклиране (хартия, пластмаса, плат, дърво, метал и стъкло) в красиви и полезни предмети.

Двете паркоместа ще бъдат и място за среща между културите на Изтока и Запада, където Свами Вананда ще сподели своите умения в рециклирането. Сифу Силви Велев ще разкрие магията на китайската живопис, а АВАТАР-ци ще покажат на живо вече споделеното в социалната мрежа и общността SoulPage. Домакин на арт-работилницата е Живко от Зелена Земя и SoulKitchen.
 

Последвайте канала на

425 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини