Любители на оперното изкуство под открито небе

  • 05 септември 2012 09:27

  • 878
  • 0
Любители на оперното изкуство под открито небе
©

Хиляди хора се събраха под открито небе в двете вечери на третото издание на Банско Опера Фест, състояло се на 31-ви август и 1-ви септември. Събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни звезди, сред които сопраното Илина Михайлова, солиста на Софийска опера Светозар Рангелов - бас, тенора Николай Моцов, баритона Свилен Николов, бас-баритона Стоян Стоянджов, баритона проф. Нико Исаков. Дирижирането на оркестъра на Държавна опера Пловдив отново беше поверено на маестро Деян Павлов за първата вечер и Георги Патриков за Гала вечерта.

Жителите и гостите на Банско бяха впечатлени от брилянтната постановка на комичната опера „Севилският бръснар“, както и от популярните оперни арии и дуети от Верди, Моцарт, Щраус, Пучини, Брамс и др. За емоционалното изживяване на публиката допринесоха и перфектните осветление и звук, осигурени от подизпълнителите Монте Мюзик.

„Успехът на фестивала ни мотивира да работим още по-усърдно за следващото му издание. Догодина се навършват 200 години от рождението на Верди, така че операта със сигурност ще е негово произведение. Най-вероятно и в Гала вечерта ще бъде акцентирано на това.“ сподели творческият директор на фестивала Георги Мокриев.
 

Последвайте канала на

878 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини