„Празнуваме Татяна Лолова“ в Сатирата 

  • 09 февруари 2024 12:00

  • 501
  • 0
„Празнуваме Татяна Лолова“ в Сатирата 
© булфото/архив/

Идната седмица, на 10-ти февруари 2024-та година, се навършват 90 години от рождението на голямата българска актриса Татяна ЛоловаТатяна ЛоловаТатяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е. По този повод на 13 февруари от 19,30 ч. на голяма сцена в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще има специален спектакъл по повод юбилея на една от най-ярките актриси, озаглавен „Празнуваме Татяна ЛоловаТатяна ЛоловаТатяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е“. 

Директорът Калин Сърменов ще събере различни поколения актриси, които ще изпълнят части от популярни текстове от пиеси, в които е играла Татяна ЛоловаТатяна ЛоловаТатяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е на сцената на Сатиричния театър. Ще има и изненади. Калин Сърменов, който е един от любимите колеги на Татяна ЛоловаТатяна ЛоловаТатяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е през годините на работата й в Сатиричния театър и един от героите й в книгата „Дневници и делници“ (издателство „Книгомания“) е режисьор на събитието.
На билетната каса на театъра вече са в продажба билети за събитието.

Татяна ЛоловаТатяна ЛоловаТатяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е е една най-популярните и обичани български актриси, една от създателите на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

Родена на 10 февруари януари 1934 г. в София. Завършва актьорско майсторство за при проф. Стефан Сърчаджиев във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1955 г. Същата година дебютира на професионална сцена в Драматичен театър „Сава Огнянов“ гр. Русе.
През 1957 г. става първата актриса, официално назначена в новосформираната трупа на Държавен сатиричен театър, където играе до края на живота си с едно прекъсване от 1977 до 1989 г., когато е актриса в Театър „София“.
Татяна ЛоловаТатяна ЛоловаТатяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е има над 120 театрални и 54 роли в киното, 76 в телевизията, многобройни записи в БНР. Тя е носител на редица филмови и театрални награди, високи държавни отличия. През годините играе на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Театър 199, театрите в Стара Загора, Русе и др.
 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
501 0

Свързани новини

Водещи новини