Прочутият "лъч на смъртта" и "божествената частица": Нова книга разказва за гениалния учен Никола Тесла

  • 31 януари 2024 13:03

  • 1222
  • 0
Прочутият "лъч на смъртта" и "божествената частица": Нова книга разказва за гениалния учен Никола Тесла
© Bing Image Creator

Новата книга за гениалния учен Никола Тесла разказва подробно за неговите изобретения.  

"Запомнящите се биографии уникално комбинират задълбочени проучвания с лирично повествование, което улавя както личността, така и света, в който тя съществува. Сайфър е проникновен изследовател, който е посветил голяма част от съзнателния си живот в издирване на всичко, оставено от Тесла. Безбройните цитати от изобретателя, неговите сътрудници (както научни, така и социални) и вторични източници са изключителни" -   "Ню Йорк Таймс".

В първите дни на 2024 г. излезе нова биографична книга за гениалния учен Никола Тесла (1856–1943), в която акцент са неговите изобретения и идеи, общуването му с личности, учени и бизнесмени от началото на ХХ век, с които досега името му не е свързано, както и спомени и впечатления на негови съвременници. Автор на "Тесла. Вълшебникът във война" (издателство Книгомания) е Марк Дж. Сайфър, който посвещава 40 години на задълбочени изследвания на новаторските идеи на един от най-великите гении в историята на човечеството. Изследователят представя подробна информация и анализ на неговите открития и разработки, които намират приложение в развитието на технологиите и оръжията по време на Първата и Втората световна война.

„Ако разбирахте величието на 3-6-9, щяхте да имате ключа към Вселената“: какво означава кодът на Никола Тесла?

Сайфър е допуснат да проучи публичните и секретните архиви, които разкриват разработките на изобретателя за внедряване на откритията му във военната индустрия на страни като Германия, САЩ, СССР, Великобритания и Югославия, пише "Фокус". 

"След няколко години ще бъде възможно държавите да се сражават помежду си без армии, кораби или оръдия, а с оръжия, които са много по-страшни и за чието разрушително действие и обхват на практика няма да има граници. Всеки град, на каквото и разстояние да се намира от противника, ще може да бъде унищожен от него и никоя сила на Земята няма да го спре да направи това" – прогнозира Никола Тесла около 1925 г.

Читателят ще научи какво представлява прочутият "лъч на смъртта", как е трябвало да функционира безжичната кула в Уордънклиф, каква е теорията на Тесла за природата на гравитацията и какво точно представлява божествената частица. Книгата е подходяща за всички, изкушени от жанра биографии на велики учени, както и за привържениците на природните и точни науки.

Доц. Тодор Велчев: "Божествената частица" може да обясни някои отдавна стоящи проблеми във физиката на елементарните частици и в космологията

"Тесла. Вълшебникът във война" е за широк кръг публика, която има интерес към изобретения, инженерни постижения и невероятните идеи на големите умове. Текстът е разнообразен – с много писма, спомени на самия Тесла и негови съвременници, бележки, откъси от документи и интервюта, но лек и увлекателен за четене, въпреки наличието на терминология от физиката и технологиите. Сайфър дава и своя анализ и гледна точка за всичко важно, свързано с живота и дейността на Никола Тесла.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини