Силвия Лулчева показва в Сатирата тази вечер, как без любов и най-скъпата булчинска рокля не струва пукната пара

  • 27 октомври 2023 12:35

  • 1314
  • 0
Силвия Лулчева показва в Сатирата тази вечер, как без любов и най-скъпата булчинска рокля не струва пукната пара
© ДСТ

Великолепната актрисата Силвия Лулчева тази вечер ще разкрие какво е значението на една булчинска рокля и защо този аксесоар не е и не може да бъде в главна роля в една любов. Тази вечер е премиерата на „Булчинската рокля“, пиеса от  Щефан Фьогел, на сцената на държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. А женският най-красив глас /другият е мъжки и е на спътника в живота й Васил Бинев/ в българските театър и кино - талантливата актриса Силвия Лулчева, е в главна роля.

 „Всяко табу е подходящо за комедия", казва драматургът Щефан Фьогел.  „Пиесата му „Булчинската рокля" е поредното потвърждение.

В нашия спектакъл има повод да погледнем зад комичното и да поговорим честно за любовта или липсата на такава.

Както се случва в живота, „малкото камъче" обръща съдбата ни. Особено, ако сме потискали истината, ако сме заблуждавали себе си, че човекът до нас е подходящият избор, че всичко върви както трябва, че животът ни е подреден, че не живеем никак лошо и така нататък. Истината обаче, винаги намира начин да излезе и да промени всичко. Тук спирам и пожелавам приятно гледане“, коментира за медиите режисьорът Съни Сънински.

Участват още актьорите Петър Калчев, Полин Лалова, Мартин Каров и студенти от театралния колеж „Любен Гройс“.

Преводът на пиесата е на Владко Мурдаров. Впечатляващата сценографията е на Никола Тороманов, а костюмите – на Свила Величкова. Музиката е на Милен Кукошаров. Помощник-режисьори са Елица Мутафчиева и Ива Станчева. Драматург е Богдана Костуркова.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1314 0

Свързани новини

Водещи новини