Страхотната премиера на „В плен на снега” в сатирата пленява зрителите

  • 21 септември 2023 14:32

  • 1040
  • 0
Страхотната премиера на „В плен на снега” в сатирата пленява зрителите
© ДТ

Тази вечер е премиерата на световно известната пиеса от Питър Куилтър „В плен на снега”. Блестящата актьорска игра на Маргарита Хлебарова и Теодор Елмазов пленява зрителите.

Великолепният текст, в превод на Михаела Кацарова и сценична версия, постановка и музикално оформление на Николай Ламбрев, буквално оставят зрителите без дъх и те не усещат как неусетно минава час и половина. Сценографията на спектакъла е дело на Чайка Петрушева, хореографията е на Татяна Янева, драматург е Богдана Костуркова и фотограф Антон Даскалов.

Ето какво казва за спектакъла Николай Ламбрев-Михайловски:

... „ В плен на снега" на Питър Куилтър ме привлича с комедията и драмата в срещата на Питър и Джудит в снежната буря на нощта. Объркаността и вятърът на живота им ги запокитва един в друг, за да се забъркат в трудната, желана и нежелана взаимност, в изпитанието да откриеш другия, да го допуснеш в себе си, да си признаеш липсата на съвършенство, късмет, да не премълчиш пропуснатите влакове... Снегът затрупва всичко - и минало, и настояще. В плен си на лошото време. Но то ли единствено е виновно за това, че си преглътнал липсата на радост? Остава неясното утре. Върху него тегнат забрани, ограничения, предупреждения, страхове... Трябва да устоиш в смешно-тъжната игра на опознаването и близостта. Винаги има една врата, която чака да я отвориш, но трябва да поискаш, да издържиш, да приемеш и себе си. Затвори очи и се виж... с очите на несъвършенството. Ти си това, което си. И това е най-хубавото!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1040 0

Свързани новини

Водещи новини