Министърът на културата: Не стои добре ПР на партия да бъде ПР на Народния театър

  • 05 март 2023 10:58

  • 1717
  • 5
Министърът на културата: Не стои добре ПР на партия да бъде ПР на Народния театър
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Проблемът в Народния театър не е там, където си мислим. Проблемът е в разделението, което се получава между артистите. Тези хора започнаха да се гледат накриво и започват да не си говорят, а това е много сериозен проблем. ... Ако имам основания да накажа директора на Народния театър, не се съмнявайте, аз ще се възползвам от тях, но такива нямам. ... От мен се иска да реагирам на нещо, което е неправилно, но не е незаконно. Неправилното не е раздялата между двамата (Васил Василев и Александър Морфов - б.р.), неправилен е начинът. Актьорите, които защитават Морфов, скочиха и поискаха от мен да накажа директора, въпреки че няма правни основания за това, т.е. говорим за едно желание за линч. Това е нещо, което е обратно на правова държава, към която се стремим. Това заяви пред БНР служебният министър на културата Найден Тодоров.

Тодоров заяви, че ще работи за това да събере директора Васил Василев и режисьора Александър Морфов: "Надявам се срещата да се осъществи, защото вярвам, че въпреки събитията, които се случиха, никога не е късно една рана да бъде оздравена по някакъв начин. Това е единственият път напред".

Министър Тодоров съобщи, че лично е говорил с Василев, който е обещал пред него, спектаклите на Морфов да останат в програмата на Народния театър.

Морфов разкри мотивите за уволнението си, бил викан и на разпит в полицията

"Не стои добре ПР на партия да бъде ПР на Народния театър", заяви той в коментар за назначението на Велислава Кръстава, която от 1-ви март вече не изпълнява тази длъжност, и припомни, че през 2013 г. Василев и Кръстева са били заместник-министри на културата и ги определи като "екип от много дълго време и това няма общо с техните пристрастия":

"Не стои добре, но пак казвам, че трябва ли да съдим хората за тяхното минало, когато в него няма криминални деяния". 

Теодора Павлова
1717 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.05 | 15:17

5
Какъв уй тогава държиш,разкарай Деректора.
PaulaFox

2023.03.05 | 12:12

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.05 | 11:36

1
Видео което няма да видите по БиЧиВи-ту Приятели! Евг3ни Приг0жин - Шефа на В@гнер на входа на 0бкръжения Б@хмут показва цивилни граждани - пенсионер и двама юноши използвани за жив щит от 0крите! Въпреки това дава на 0рките "ден или два" да се изнесат и да спасят кожите!
Z Z Z Z Z

2023.03.05 | 11:55

3
Много му се ще на женя педераса да не се налага да се бие, за да завземе поредното украинско село срещу 15,000 - 20,000 убити орка, ама на, не му се получава.
СТРАНДЖАТА

2023.03.05 | 11:39

2
Е КАК ДА НЕ СТОИ ДОБРЕ? НЕ Е ЛИ ДОБРЕ ДПС ДЕМОНСТРАТИВНО ДА ЯХНЕ ТОЧНО НАРОДНИЯ ТЕАТЪР, ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?

Добави коментар

Водещи новини