Киносалоните у нас регистрират 75% спад за 2020 година

  • 20 януари 2021 10:43

  • 376
  • 0
Киносалоните у нас регистрират 75% спад за 2020 година
© Pixabay

За изминалата година българските киносалони отчитат 75% спад в посещаемостта. Това съобщи пред БНР Божидар Илиев, председател на Асоциацията на българските киносалони, която обединява собственици на малко над 100 киносалона в цялата страна.

Като се изключат първите два месеца преди коронакризата, спадът е 75%, обясни Илиев. За сравнение – през 2019 г. у нас са регистрирани 5 милиона зрители общо за киносалоните, за 2020 г. те са малко над 1 300 000 души.

До 31 януари кината остават затворени.

"Правени са всевъзможни опити за контакт с правителството, отправяни са предложения и писма. Но на нито едно от тях не получихме лъч надежда. Както се казва, поне с обещания да ни бяха нахранили", каза Илиев.

В четвъртък става ясно кои COVID мерки ще бъдат облекчени

"Седим и чакаме без никаква представа какво ще се случва. На практика повечето от колегите сме в изключително тежко състояние", оплака се още той.

Едногодишният репертоар на кината е бил изтласкан във времето заради COVID кризата. Сега очакванията са след поетапното отваряне на киносалоните да влезе в нормален порядък и самото разпространение на филмите.

Последвайте канала на

Novini.bg
376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини