С подкрепата на евродепутата Емил Радев варненската библиотека ще предоставя нова услуга за читателите си

  • 18 януари 2021 14:07

  • 548
  • 0
С подкрепата на евродепутата Емил Радев варненската библиотека ще предоставя нова услуга за читателите си
© ПП ГЕРБ

Чрез нова услуга Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна ще предоставя на читателите си възможност да получават заявените от тях книги по всяко време на денонощието както през работните, така и през почивните дни и дори без да се налага да влизат в библиотеката.

Проектът, който е първият по рода си в страната, се реализира с финансовата подкрепа на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в ЕП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Новата услуга БиблиоМат позволява на читателите, направили електронна заявка, да получат на имейл обратна информация за номера на клетката, откъдето със съответния код за достъп през следващите 48 часа ще могат да вземат желаните материали.

Два робота-библиотекари се скараха

Новата услуга е израз на усилията на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” да осъществява своята дейност максимално гъвкаво и достъпно, особено в условията на пандемия, която промени начина на живот и работа на хората.

БиблиоМат ще бъде официално представен на 19 януари 2021 г. (вторник), от 11:00 ч. пред основната сграда на варненската библиотека (на бул. „Сливница” 34).

Последвайте канала на

Novini.bg
548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини