Българка написа книга от пътешествията си в Южна Америка

  • 21 октомври 2020 09:08

  • 604
  • 0
 Българка написа книга от пътешествията си в Южна Америка
©

Среща с културата на Бразилия, Аржентина и Чили има в книгата "Да пътуваш в петък, 13-и" на Таня Глухчева, съобщават издателите й от "Персей".

Читателят се запознава с най-големия брат, избягал преди години от диктатурата на Пиночет и от непрестанната заплаха от затвор, тегнеща над главата му, с ревнивата и нестабилна сестра, която не изпуска от поглед мъжа си и живее в постоянен страх, че някоя друга жена ще й го отнеме, с мащехата, която е отказала да се грижи за децата, които не са излезли от нейната утроба, с ограничените и потиснати жени, които са посветили целия си живот на задоволяването на мъжките капризи, с разглезения по-малък брат, играещ ролята на латиноамерикански мачо, и с много други персонажи, допълващи разноцветната палитра на тези чудати образи.

Продадоха рядка книга на Шекспир с пиеси за 9,97 млн. долара

Таня Глухчева е родена през 1986 г. в София. На пет години заминава със семейството си за Канада, където расте сред хора от различни култури. Силен отпечатък оставят у нея латиноамериканските им съседи и когато няколко години по-късно семейството се връща в България, тя е напълно убедена, че иска да учи испански. Работи 11 години като учител, а в момента е докторант по политология и изследва популизма. Именно той я отвежда за няколко месеца в Южна Америка, точно когато над света надвисва опасността от коронавирус.

Последвайте канала на

Novini.bg
604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини