Хосе Карерас със специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл у нас

  • 08 септември 2020 16:28

  • 1411
  • 0
Хосе Карерас със специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл у нас
© Булфото (архив)

Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл Opera D`amore в София, предава БТА.

"Ще бъде нещо изключително, с участието на първокласни оперни певци, оркестър, диригенти, и още, и още, казва във видеото големият тенор. Ние наистина сме много щастливи да ви кажем, че ще бъдем там. Аз съм в чудесни отношения с България - със страната и нейните хора, имам много приятели от различни сфери на обществото - музика, спорт. За мен е удоволствие да се върна и да имам възможността да пея за вашата невероятна публика".

Послания по повод спектакъла записаха също диригентът Давид Хименес, дългогодишната легенда на миланската "Ла Скала" - Марко Берти, звездата на "Метрополитън" в Ню Йорк - Мария Гулегина, баритонът Кирил Манолов, Михаил Михайлов, мецосопраното Надя Кръстева, сопраното Илина Михайлова и тенорът Росен Ненчев. Последните двамата бяха част от прощалния концерт на Карерас на 11 май 2019 г. в София.

Хосе Карерас кацна в София

Ненчев е специализант на прочутия си испански колега и участник в три негови майсторски класа. У нас Карерас пя в дует със своя ученик, както и с Михайлова.

Още с първото си появяване на сцената тя буквално спечели публиката с гласа и артистизма си. На финала тримата поднесоха "Наздравица" от "Травиата" на Верди.

Същата опера ще звучи и на концерта през декември, както и "Тоска" на Пучини, "Селска чест" на Маскани и "Риголето" на Верди, заедно с творби на Доницети и Леонкавало.

Карерас ще бъде специален гост на спектакъла Opera D`amore на 19 декември в зала "Арена АрмеецАрмеец Застрахователно акционерно дружество “Армеец” е учредено на 9-и април 1996 година, с основни". Според организаторите легендарният тенор ще се появи в "едно неочаквано време с един неочакван репертоар". По думите им, той от седем-осем години Карерас не участва в оперни представления, неговото присъствие ще бъдат вградено по един изключително интересен начин, който не е правен досега.

Последвайте канала на

Novini.bg
1411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини