От вчера стартира София Филм Фест за учащи

  • 10 април 2012 17:56

  • 537
  • 0
От вчера стартира София Филм Фест за учащи
©

На 9 април стартира новия филм фест за учащи, билетите за студенти и ученици са безплатни. Място на прожекциите е Дом на киното.

И новият, девети семестър, ще продържи традицията всеки филм да бъде придружен от представяне и разговор с публиката – за символични домакини на прожекциите отново сме поканили режисьора Георги Дюлгеров, преподавател в НБУ, и киноведа Антония Ковачева, председател на Гилдията на българските кинокритици. Филмите са с вход свободен за ученици и студенти.

Програмата включва 12 европейски и световни заглавия. Ще представим на младата публика най-новия филм на Камен Калев – „Островът”, както и филмът „Кецове” на Иван Владимиров и Валери Йорданов, който накара Джералдин Чаплин да се появи с кецове на церемонията по раздаване наградите на Московския филмов фестивал през 2011 година; младите хора ще имат възможност да видят визуалната приказка на Пан Налин „Долината на цветята”, предизвикателния най-нов филм на Педро Алмодовар „Кожата, в която живея”, както и класиката на Дейвид Лийн „Оливър Туист”.

Непосредствено след премиерните му фестивални прожекции, на младата публика ще бъде показан най-новият филм на финландския режисьор Аки Каурисмаки „Хавър”, както и творбата на Франсоа Озон от 2010 година „Трофейна съпруга”, най-новия филм на уникалния Ларс фон Триер „Меланхолия” (Кирстен Дънст получи награда за най-добра актриса в Кан 2011); екранизацията на „Никълъс Никълби” с режисурата на Дъглас МакГрат; най-новия документален филм на режисьора Светослав Овчаров „Човека и Народа”; „Любовникът” на румънския режисьор Каталин Митулеску и най-новата творба на майстора-разказвач Нури Билге Джейлан, „Имало едно време в Анадола”.
 

Последвайте канала на

537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини