Икони с полускъпоценни камъни от Родопите

  • 09 април 2012 18:15

  • 1402
  • 0
Икони с полускъпоценни камъни от Родопите
©

Икони, в изработването на които са използвани и естествени полускъпоценни камъни от Родопите, могат да бъдат видени на Великденския базар в Добрич, който е разположен в дървени къщички на пл. "Свобода" от 6 до 16 април.

На него майстори от цялата страна представят произведения на художествените и приложни занаяти, съобщават от общината, пише inews.bg.

В навечерието на Възкресение Христово базарът приютява още авторски бижута и аксесоари, разнообразие от изделия от камъшит от Силистра, ръчно изработени бижута и сувенири от над 30 вида естествени полускъпоценни камъни, художествен текстил, халища и прежди от Севлиево, както и градинска и битова керамика от Троян.

Козунаци с различни пълнежи и форми, шоколадови изделия и други кулинарни изненади обещават да приготвят и покажат на изложението Регионалният съюз на хлебарите и сладкарите, Международният колеж в Добрич и Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Млади художници ще изрисуват пет еднометрови яйца, които на Велики четвъртък, 12 април, ще бъдат поставени в градинките зад сцената на пл. "Свобода", където лехите от теменужки също са оформени като яйца.

На самия Великден, 15 април, пак там ще бъде организирана изложба на ученически рисунки, а фолклорна танцова студия "Добруджа" ще зареди с празнично настроение благодарение на автентични народни танци.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини