Стефан Данаилов бил българският Ален Делон

  • 28 ноември 2019 08:05

  • 3477
  • 2
Стефан Данаилов бил българският Ален Делон
© Булфото (архив)

Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в беше българският Ален Делон, идолът на пет поколения. Това заяви актьорът Димитър Маринов, който участва във филма "Зелената книга", спечелил "Оскар".

"Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в не е само учител, Мастер. Той е легенда и ще остане българска легенда", каза актьорът.

Почина Стефан Данаилов

В предаването "Още от деня" по БНТ той разказа, че Ламбо е можел да изиграе всяка роля, а да го гледаш на сцената е било удоволствие. Димитър Маринов сподели също, че за него Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е бил идол.

"Ние в актьорската гилдия се шегуваме, че Господ на едни актьори дава красота и по-малко талант, на други - грозота и повече талант. Това според мен е единственият български актьор, на когото Господ е дал и двете, и то в повече. За да станеш Мастер, то не идва от това как те наричат, то е нещо, когато е заслужено", каза още актьорът.

Димитър Маринов: 88-а година, когато взимаше първия си клас, аз кандидатствах при него, стигнах до последния кръг и той ме скъса. Малко по-късно аз играех във Видинския театър и когато той гостува на Сатиричния в София с пиесата Декамерон, в която играех главна роля, на този спектакъл присъстваше той и нашата обща преподавателка, която ни подготви по актьорско майсторство. Когато свърши спектакълът, тя го попита защо ме е скъсал, той ме прегърна през рамо и каза: Защото няма на какво да го науча, аз искам да играя с него.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3477 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.29 | 00:35

1

Бог да прости Ламбо!
Беше симпатяга. Беше актьор, но велик не съм сигурен. Колко наистина велики актьори ни напуснаха абсолютно безшумно. За смъртта на някои от тях дори разбрахме много по-късно. Необяснима е тази истерия в момента. Всяка загуба е тежка, но тук става въпрос за нещо извън нормалното. Не е ясно какво е това сравнение, българският Ален Делон. Ален Делон е актьор със световна слава и неотразима красота. Всякакво сравнение е неуместно и комично.
“Збогом”

Малии...

2019.12.04 | 15:47

2

Хвалиш, съмняваш се и накрая нож.Злопатен си с тона "Збогом”.

Добави коментар

Водещи новини