Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов"

  • 14 октомври 2019 15:23

  • 317
  • 0
Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов"
© Novini.bg

Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов", посветена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература. До 31 декември 2019 г. всеки, който желае, може да запише и изпрати до театъра видео, в което чете избран от него откъс от произведение на Вазов, обясниха от трупата.

Видеоклиповете трябва да бъдат с дължина до 4 минути и следва да бъдат изпратени на ivanvazov170@nationaltheatre.bg. Те ще бъдат прегледани от специална комисия, а най-добрите ще бъдат публикувани на сайта на театъра.
"Нарекли сме "Необозримостта Вазов" програмата си за Вазовите юбилейни години, защото искаме да припомним на всеки българин, а и на самите себе си, че сътвореното от нашия национален писател, от нашия народен поет, е истински необят - духовна история и география на България", казва по повод конкурса драматургът на театъра Мирела Иванова.

Честването на юбилея ще продължи през целия сезон, като кулминацията ще е драматизация на един от емблематичните романи на Вазов - "Нова земя". По него вече работят драматурзите на театъра Юрий Дачев и Мирела Иванова. Премиерата ще е на 9 юли - рожденият ден на Иван Вазов, на откритата сцена на "Театър пред театъра".

Последвайте канала на

Novini.bg
317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини