Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов"

Народният театър започва кампания "Препрочитаме Вазов", посветена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература. До 31 декември 2019 г. всеки, който желае, може да запише и изпрати до театъра видео, в което чете избран от него откъс от произведение на Вазов, обясниха от трупата.

Видеоклиповете трябва да бъдат с дължина до 4 минути и следва да бъдат изпратени на ivanvazov170@nationaltheatre.bg. Те ще бъдат прегледани от специална комисия, а най-добрите ще бъдат публикувани на сайта на театъра.
"Нарекли сме "Необозримостта Вазов" програмата си за Вазовите юбилейни години, защото искаме да припомним на всеки българин, а и на самите себе си, че сътвореното от нашия национален писател, от нашия народен поет, е истински необят - духовна история и география на България", казва по повод конкурса драматургът на театъра Мирела Иванова.

Честването на юбилея ще продължи през целия сезон, като кулминацията ще е драматизация на един от емблематичните романи на Вазов - "Нова земя". По него вече работят драматурзите на театъра Юрий Дачев и Мирела Иванова. Премиерата ще е на 9 юли - рожденият ден на Иван Вазов, на откритата сцена на "Театър пред театъра".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Настроихте ли се на есенна вълна?

Настроихте ли се на есенна вълна?

Избрано от Интернет