Нов детски образователен център бе открит към Музея за история на София

  • 01 юни 2019 13:59

  • 341
  • 0
Нов детски образователен център бе открит към Музея за история на София
© Столична община

Нов детски образователен център бе открит към Музея за история на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В присъствието на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска първите посетители на центъра са имали възможност да се потопят в света на античните герои от древността.

Кметът Фандъкова честити празника на всички деца и изтъкна, че Столичната община развива програми и инициативи за обучение и игра за най-малките.

Образователният център на територията на античния комплекс "Сердика" представлява антична стая, в която децата могат да научат за този период от историята като се включат в римски настолни игри или демонстрация на антично римско облекло. Предвижда се през юни в него да се провеждат част от заниманията от лятната програма "Ваканция в музея".

Музеят за история на София предвижда още през есента децата да могат, освен да участват в игри, и да се обличат в антични костюми.

От общинския пресцентър припомнят, че програма "Ваканция - лято 2019 г". стартира на 3 юни в спортния комплекс в парк "Възраждане" с безплатни спортни занимания по 11 вида спорт. Младите хора ще имат възможност да играят футбол, волейбол, петанк, тенис на маса и др.

От пресцентъра на Столична община посочват още, че изграждането на новия образователен център е станало възможно със съдействието на фондация "Силви Вартан за България". Екипът на фондацията е помогнал с оборудването на стаята.

По повод 1 юни Международен ден на детето Столична община припомня, че са организирани редица детски прояви. Малчуганите ще могат да се забавляват в градинката пред Народния театър, в парка на НДК, в Борисовата градина. Безплатно ще работят комплексът Музейко и Зоопаркът. За любителите на цирка на голямата сцена в Южния парк е организиран фестивал "Мини Арт Фест".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини