Марияна Николова: Анализ ще реши дали да има пак поделение на Агенцията за закрила на детето във Варна

  • 31 май 2019 10:37

  • 297
  • 0
Марияна Николова: Анализ ще реши дали да има пак поделение на Агенцията за закрила на детето във Варна
© Булфото (архив)

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и каза по време на парламентарния контрол днес, че след анализ на административния капацитет ръководството на Държавната агенция за закрила на детето ще прецени възможността да бъде възстановено териториалното ѝ поделение във Варна.

Тя отговори на въпрос на народния представител Таня Петрова, която посочи, че до януари 2016 г. във Варна е имало такова поделение на Агенцията към Главната дирекция "Контрол по правата на детето", отдел "Мониторинг и контрол-Северен", след което седалището на отдела е преместено в Русе и сега във Варна има изнесено работно място с няколко служители към отдела. Депутатът информира, че децата на Варна и региона са над 100 000, и изтъкна необходимостта от възстановяването на териториалното поделение на Агенцията в града заради нарастващия брой на населението на област Варна.

Вицепремиерът посочи, че обединяването на двата отдела във Варна и Русе не е нарушило работата по закрилата на правата на децата. Работещите в офиса във Варна правят ежедневни консултации, те са разпознаваеми и търсени на областно ниво, изтъкна Николова.

Същевременно тя отбеляза, че увеличаването на числеността на население в областта се следи от държавната агенция. Сега се прави анализ на административния капацитет на структурата на агенцията, включително и на звеното във Варна, според резултатите от този анализ ще бъдат предприети съответните управленски решения, които да отговорят на предизвикателствата, заяви вицепремиерът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини