Навръх Лазарица в Сатирата е премиерата на „Трима мъже и една Маргарита”

  • 19 април 2019 14:01

  • 396
  • 0
Навръх Лазарица в Сатирата е премиерата на „Трима мъже и една Маргарита”
© Сатиричен театър

На 20 април 2019 г. от 19:30 ч. ще се състои премиерата на „Трима мъже и една Маргарита“ от Лиза Шопова, дъщерята на легендарния актьор Наум Шопов. Този спектакъл е 322-та постановка в историята на Сатиричния театър.

Освен автор, Лиза Шопова е и режисьор на спектакъла. Сценографията е дело на Антония Попова, а музикалната среда – на Мартин Каров. В постановката играе за първи път синът на Лиза Шопова и Христо Мутафчиев – Асен Мутафчиев. В останалите персонажи се ще превъплътят Христо Мутафчиев, Петър Калчев и Маргарита Хлебарова.

Пиесата „Трима мъже и една Маргарита“ беше отличена през януари 2019 г. с наградата „Алеко Константинов“ на третото издание на конкурса за сатирична комедия на Сатиричния театър.

Лиза Шопова коментира: „В живота често тръгваш за някъде, но се оказваш на друго място. Това се случва през една нощ с трима мъже, които попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще. А медицинската сестра, която трябва да се грижи за тях, е под голям стрес тъй като й предстои изключителното събитие да се омъжи на следващата сутрин. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта“, съобщават от Сатирата.

Последвайте канала на

Novini.bg
396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини