Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за културно сътрудничество

  • 15 януари 2019 14:58

  • 1289
  • 0
Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за културно сътрудничество
© Pixabay

Творци от Бургас и македонския град Радовиш подписват меморандум за културно сътрудничество. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Начинанието беше инициирано от Бургаската писателска общност и подкрепено от ръководството на Международния литературен фестивал „Караманови срещи на поезията".

В 45-ото му издание в края на миналата година участие взе известната бургаска поетеса Роза Боянова, а в новата книга на председателя на Съвета на литературния фест Борче Панов - „Глождеща мида", са включени стихотворения, вдъхновени от Бургас, остров Света Анастасия и морето.

„С тяхната красота авторът се запозна по време на форума на славянските творци „Свято Слово", който традиционно се провежда през май в Бургас.

Международното сътрудничество, което ще позволи творчеството на бургаски автори да бъде популяризирано извън границите на България, а съвременни творци от чужбина да бъдат представяни у нас, е едно от направленията в тазгодишната работа на Бургаската писателската общност", коментира председателят на Управителния ѝ съвет Росен Друмев.

„Особен акцент ще бъде поставен и върху дейността на бургаската преводаческа школа, чиито представители активно участват в литературния живот на града и дават своя принос за неговото популяризиране в международен мащаб", допълни председателят на Творческата комисия към БПО Наталия Недялкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини