Вежди Рашидов се срещна в парламента с делегация от Саудитска Арабия

13 декември 2018 16:24

Вежди Рашидов се срещна в парламента с делегация от Саудитска Арабия
© Пресцентър
785 1

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов, който е и председател на групата за приятелство със Саудитска Арабия в Народното събрание, се срещна днес в парламента с гостуващата у нас делегация на Фондация „Крал Абдулазис“ от Саудитска Арабия. На срещата присъстваха и народните представители Адлен Шевкед и Александър Симов, които са членове на групата за приятелство със Саудитска Арабия.

Членовете на делегацията д-р Сюлейман Салим Шахри, Юсеф Мансур Абу Хеймид и Мансур Алхауити запознаха Вежди Рашидов с дейността на фондацията, начело на която е кралят на Саудитска Арабия. Организацията има повече от 400 научни издания за културно наследство, подкрепя големи проекти в света и иска да си сътрудничи с България.

Вежди Рашидов увери гостите, че съществува добър потенциал за културен обмен между двете страни и изтъкна, че България има уникално културно наследство, достойно да бъде показано в най-престижните световни  зали. Гостите приеха със задоволство идеята на Рашидов да се работи за организиране на изложба с ценни ръкописи от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в Саудитска Арабия, както и да се обсъдят конкретни възможности за проекти в областта на различните изкуства, предадота от пресслужбата на парламента.

Владимир Василев
785 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2018.12.13 | 17:01

102215

вежди недей забравя да почерпиш гостите с твоето любимо питие------- УИСКИТО

Добави коментар