Вежди Рашидов подкрепи представянето на българско изкуство в Китай

23 юли 2018 14:31

Вежди Рашидов подкрепи представянето на българско изкуство в Китай
© Комисия по културата
1860 0

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в зала Запад на Народното събрание с китайска делегация, водена от проф. Фан Диан, президент на Централната академия за изящни изкуства в Пекин. Това съобщиха от парламентарната Комисия по културата.

Делегацията е на посещение в България по покана на проф. Николай Драчев, ректор на Националната художествена академия.

Вежди Рашидов и Фан Диан изразиха задоволството си от активното културно сътрудничество между България и Китай в последните години. Фан Диан поздрави Вежди Рашидов за дейността му за развитието на културния обмен между двете държави, които през 2019 г. ще честват 70-годишнината от установяване на дипломатически отношения.

Г-н Рашидов подкрепи идеите за нови съвместни прояви в различни области на изкуствата. Фан Диан покани председателя на парламентарната комисия по културата и медиите да присъства на откриването на 12 декември тази година на съвместна българо-китайска изложба, организирана от двете художествени академии.

За нея в Пекин ще бъде отворена специалната галерия в Императорския дворец в Забранения град, което е израз на голямо внимание към българските таланти.

Радина Лазарова
1860 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар