Испания отбеляза година от терористичния акт в Каталуния

  • 17 август 2018 12:41

  • 1583
  • 0
Испания отбеляза година от терористичния акт в Каталуния
© Getty Images

Испания отбелязва днес една година от терористичните актове в Каталуния, при които бяха убити общо 16 души, предаде Асошиейтед прес.

Цветя бяха положени на прочутия булевард "Рамблас" в Барселона, където на 17 август миналата година пикап се вряза в преминаващите пешеходци. На церемонията присъстваха испанският крал Фелипе Шести, кралица Летисия, премиерът Педро Санчес и местни политически лидери, цитираха от БТА.

Фелипе Шести обаче бе посрещнат в Барселона със закачен на сграда на площад "Каталуния" транспарант с надпис "Испанският крал не е добре дошъл в каталунските земи".
Близките на жертвите на атентатите в Барселона и Камбрилс помолиха годишнината да не бъде помрачавана от политическия конфликт между Испания и Каталуния.

На 17 август 2017 г. терорист уби 15 души в Барселона, прегазвайки 14 човека с пикапа си на булевард "Рамблас" и намушквайки смъртоносно един с нож. Няколко часа по-късно в Камбрилс бе извършен втори атентат, един от пострадалите при който почина от прободните си рани с нож.

Отговорност за нападенията пое терористичната групировка "Ислямска държава", припомня АП. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини