Министърът на културата заминава за Брюксел

  • 22 май 2017 11:22

  • 1636
  • 3
Министърът на културата заминава за Брюксел
© бТВ

Министър Боил Банов ще участва в редовното заседание на Съвета на Европейския съюз във формат „Образование, младеж, култура и спорт“ в Брюксел.

В дневния ред на Сесията по култура и аудиовизия за 23 май се предвижда приемането на Заключения на Съвета относно стратегически подход на Европейския съюз към международните културни отношения, както и постигането на общ подход по Предложение за директива на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Директива 2010/13/ЕС за координирането на някои разпоредби, установени в закони, подзаконови и административни актове на държавите членки, отнасящи се до предоставянето на аудиовизуални медийни услуги, с оглед на променящата се ситуация на пазара.

В рамките на визитата си министър Банов ще се срещне с Тибор Наврачич – член на Европейската комисия, отговарящ за образованието, младежта, културата и спорта, с Ярослав Пиетрас, ресорен Генерален директор в Генералния секретариат на Съвета, с Мария Габриел, член на Европейския парламент и настоящ кандидат за български Комисар в Европейската комисия и с Ева Майдел, член на Европейския парламент. По време на тези срещи той ще обсъди с тях българските приоритети в областта на културата, аудиовизията и авторските права, както и програмата на събитията, които ще се проведат по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1636 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.07 | 22:04

3
Като му знам потеклото по бащина линия,трудно го приемам като министър.

2017.05.22 | 15:19

2
Шопар, по мутро-седесарското му излъчване се вижда че е културен по Банкянски.

2017.05.22 | 15:19

1
Мутри , бандити и боклуци управляват тази държава .Кога ,кога най-сетне ще дойде закона ,съда и справедливостта в тази държава .

Добави коментар

Водещи новини