Министър Рашко Младенов е в Словакия

  • 03 април 2017 14:36

  • 2544
  • 1
Министър Рашко Младенов е в Словакия
© Булфото (Архив)

Министърът на културата Рашко МладеновРашко Младенов Рашко Младенов е служебен министър на културата в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е през 1947 е на работно посещение в Братислава и ще присъства на тържествата по повод 45-годишнината от основаването на Българския културен институт в словашката столица.

Институтът има сериозно присъствие в Братислава, привлякъл е многобройни почитатели на българската култура и е направил немалко за популяризирането й. За отбелязването на годишнината е изготвена мащабна програма, а на 4 април ще се състои най-значимото събитие от отбелязването на юбилея под наслов „Гена Димитрова – безсмъртната оперна дива, прославила България по цял свят”. С него ще бъде даден старт и на културната програма по повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и същевременно ще бъде отбелязана и 10-годишнината от членството на страната ни в ЕС.

В рамките на работното си посещение в Братислава министър Младенов ще проведе срещи и разговори със словашки партньори за обсъждане на натрупания опит от Словашкото председателство на Съвета на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2544 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.03 | 20:53

1
кЪФ министър е тоя комсомолец, беее?!?!

Добави коментар

Водещи новини