Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Португалия - Германия

Рашко Младенов: Георги Арнаудов е явление в световната музика

29 март 2017 17:14

Рашко Младенов: Георги Арнаудов е явление в световната музика
© Министерство на културата
1309 0

Георги Арнаудов е явление в световната музика, изключителен творец, носител на престижни световни награди. Такива творци задължително трябва да бъдат забелязвани, а заслугите им - оценявани.

Това е казал министърът на културата Рашко МладеновРашко Младенов Рашко Младенов е служебен министър на културата в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е през 1947 днес на церемонията за удостояването на именития композитор и педагог с почетния знак "Златен век" - звезда, за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност, съобщиха от пресцентъра на министерството. Младенов е припомнил, че Георги Арнаудов е син на проф. Асен Арнаудов - първия преподавател по арфа в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Министърът е отбелязал и изследователската дейност на доц. д-р Георги Арнаудов в областта на електронната, античната и далекоизточната музика, неговата преподавателска дейност в НБУ и в Националното музикално училище "Любомир Пипков".

Наградата "Златен век" е голяма чест за мен, е казал Георги Арнаудов и е благодарил за оказаното му признание и оценка. Престижното отличие идва в дните, когато посрещам 60-годишнината си - повод и за равносметка на постигнатото. В живота има радостни и тъжни събития, и ставания, и падания, е посочил Арнаудов. Той е благодарил на всички музиканти, с които е работил, на всичките си колеги, приятели и студенти.

Филип Епитропов
1309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини