Българин рисува със злато гербовете на държавите

  • 19 декември 2016 10:25

  • 2791
  • 0
Българин рисува със злато гербовете на държавите
© yankotihov.co.uk

Световноизвестният български живописец и график Янко Тихов открива първата си самостоятелна изложба в София.

Събитието е днес от 19 часа в галерия "Римини", в която ще срещне българска публика със своите паспортни серии. Това е и първото представяне на творчеството на Тихов в родината му от 15 години насам, откакто живее и твори в Лондон. Негови картини са излагани в Националната портретна галерия в Лондон, Кралската художествена академия, Кралското дружество на живописта, Аукционна къща "Кристис" в Лондон, както и в престижни галерии в Сингапур и на множество световни изложения на изкуството, съобщи БНР.

В паспортната си серия Янко Тихов използва истинско злато, с което рисува гербовете на всяка държава в нейните географски граници, като нанася слой с колорит, който отразява по уникален начин палитрата от светлини. С проекта си - уникален пример за съвременна картография, художникът ни напомня за различните закони и юрисдикции, които обхващат всеки един от нас, обединяващи и разединяващи ни на '"тези" срещу "онези".
За първата си самостоятелна изложба в България Янко Тихов разказа в предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт". С него разговаря Валерия Николова.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини