Рок група Монолит забива на Карнобат Фест 2016!

  • 20 юли 2016 12:44

  • 1341
  • 0
Рок група Монолит забива на Карнобат Фест 2016!
©

Една от легендарните български рок банди - Монолит ще взриви публиката във втория ден на Балканския фестивал на изкуствата, който ще се проведе от 22-ри до 24-ти юли в Карнобат.

Членовете на групата Тони Чембъра (вокал и акустични китари), Павел Васев (соло китара, странични вокали) и Емерих Амбил (бас китара и странични вокали) обещават на посетителите на третото издание на фестивала взривяващ рок репертоар. На откритата сцена в градския парк в Карнобат ще прозвучат емблематични песни като: Хулиган, Блажени години (Стари муцуни), За хлебарката, Hold on, Завръщане, Здравей, Скапан живот  и други.

Рок-легендите ще бъдат подгрявани от младата ямболска рок група „Seconday”. Основана само преди година, тийнейджърската банда вече пробива на големите сцени. Габи Димитрова (вокал),  Георги Георгиев (китара и странични вокали), Иво Борисов (ударни) и Веско Миланов (бас китара и странични вокали), които са представители на три гимназии от Ямбол, са забивали на една сцена с “Аналгин”, Милена Славова, Уикеда, Обратен Ефект, Svetlio & The Legends и други.

Карнобат Рок започва точно в 20:00 часа на 23-ти юли, на откритата сцена в градския парк. Единственото, което трябва да носите със себе си е доброто настроение, което бандите на феста обещават да поддържат през цялата вечер!

Припомняме, че в трите дни на фестивала, организиран от Агенция Прима, жителите и гостите на Карнобат ще имат възможност да се насладят на една уникална смесица от изкуства - в приключението Карнобат Фест ще се впуснат над 600 танцьори, певци и артисти от България и чужбина, занимаващи се със Street art и традиционни фолклорни изкуства.

На 23-ти юли Градският парк ще посрещне брейк артисти от цялата страна за станалия вече традиционен Карнобатъл 2016. Сцената в парка ще стане арена и на епичната вокална битка за избора на новия бийтбокс шампион на България в 10-то издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle, което тази година гостува на Фестивала в Карнобат. За младите хора от града ще има изключително интересни уъркшопи по бийтбокс със световните звезди Скилър и Печенката, както и уоркшоп по брейк денс с Петър Костовски, създател на Electric Force crew, руската брейк звезда B-boy Slav и Juju Rock.  

Във фолклорната програма пък ще вземат участие близо 30 танцови състава от България, Македония, Сърбия и Албания. Ще се състои и конкурс за надсвирване на сватбарски оркестри „С песните на Стайка Гьокова“. За ценителите на изкусните гозби сръчни карнобатлийки ще приготвят на живо местни летни ястия, а на 24 юли от 16:00 часа ще се състои и кулинарното състезание "Големия черпак" за най-балканския таратор, ръководено лично от кулинарният гуру Ути Бъчваров.

В градския парк ще бъдат разпънати шатри на Средновековен парк Маркели и крепост Туида, а творчески настроените ще могат да посетят грънчарската работилница, ателиетата по плетива, плъстене на вълна и рисуване на татуировки с къна. За по-малките са предвидени часове по майстория, театрално ателие, ателиета по хек, жонглиране и др.  

Режисьорът Анри Кулев и Лятно кино с БНТ също ще се включат в Балканския Фестивал на изкуствата - Кулев с предпремиера на новия си филм Пук, по Валери Петров, а от популярната инициативата на БНТ ще зарадват посетителите на Карнобат Фест с три нови български филма: „Бартер“ на режисьора Атанас Киряков, „Урок“ на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов и „С лице надолу“ на режисьора Камен Калев.

Повече за група Монолит:

Група Монолит е една от легендарните български рок групи, започнала своя музикален път през далечната 1983 година. В първоначалния си състав съществува до 1986 г. Следва втори период,който датира от 1991 до днешно време. Групата има богата дискография, която включва 10 авторски абума, издадени на музикалния пазар през годините. Успоредно с това Тони Чембъра и Павел Васев имат самостоятелни проекти. Най -активен е периода от 1991 година до 2000. Новият век бележи и нова линия в творчеството им с албума "Времена и нрави", издаден през 2002 г. През годините отзивите от страна на музикалната критика са ласкави, клубните изяви са постоянни, а концертната дейност се осъществява на престижни фестивали,съпроводени с голям успех.Членовете на групата са: Тони Чембъра-вокал и акустични китари, Павел Васев-соло китара, странични вокали и Емерих Амбил-бас китара и странични вокали. Барабанистите обикновено са гост-музиканти. Един от най-големите хитове на група Монолит е песента"Здравей", която многократно е оглавявала различни класации. Голям успех има и култовото парче" Хулиган", както и "Весело беше на моето погребение". През 2007 година "Какво си ти" печели наградата на публиката на пролетния конкурс на БНР. Групата има многократни номинации за най-добър рок вокалист и рок група. Последната новина около Монолит е тяхната работа по създаването на пореден нов авторски албум. До този момент все още е новост тяхното DVD- Monolith"Live at Sofia live club". Групата винаги с готовност е откликвала на всякакви благотворителни и хуманни каузи.

Последвайте канала на

1341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини