Музиканти от САЩ пристигат в Пловдив за концерт с оркестъра на Операта

  • 01 декември 2015 13:10

  • 943
  • 0
Музиканти от САЩ пристигат в Пловдив за концерт с оркестъра на Операта
© Булфото

Музиканти от САЩ пристигат в Пловдив, за да концертират заедно с оркестъра на Държавната опера-Пловдив, съобщиха от пресцентъра на културната институция. Джонатан Пастернак ще застане на диригентския пулт в концерта от цикъла "Шедьоври на симфонизма", а солист ще бъде младата пианистка Анна Петрова, считана за един от най-изявените музикални таланти на България, която вече има завидна кариера в Европа и Америка.

За световнопризнатия диригент на симфонична музика, опери и балети Джонатан Пастернак, това ще бъде първа изява с оркестъра на Пловдивската опера. Той е впечатлен от професионализма на българските музиканти от съвместните си изяви със симфоничните оркестри на Плевен и на Бургас, допълва БТА.

Пловдивчанката Анна Петрова е златен медалист на НУМТИ "Добрин Петков" и е носител на национална награда в класа на Светлана Косева. През август тя защити докторска степен по пиано в студиото на Андре-Мишел Шуб в Ню Йорк и в момента освен концертиращ артист, е преподавател по пиано в Sam Houston State University, Тексас. Пред пловдивската публика тя ще сбъдне една своя мечта - да свири третия концерт на Прокофиев за пиано и оркестър, след като завладяна от него още от ранна детска възраст.

Концертът от цикъла "Шедьоври на симфонизма" ще се състои 8 декември в концертната зала "Пловдив" от 19.00 часа. В програмата му освен третия концерт на Прокофиев за пиано и оркестър са включени още Увертюра "Леонора" номер три от Бетовен и Четвърта симфония на Брамс.

Последвайте канала на

943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини