Музеят за история на София организира изнесени уроци за ученици във връзка с Деня на народните будит

  • 27 октомври 2015 15:12

  • 1380
  • 0
Музеят за история на София организира изнесени уроци за ученици във връзка с Деня на народните будит
© Фейсбук

Музеят за история на София организира изнесени уроци за ученици по повод Деня на народните будители, съобщават от Столичната община. Записването е на телефон 02 985 44 55, Музей за история на София.

Инициативата включва обиколка на част от постоянната експозиция с екскурзовод и практическа работа с децата. Тя ще се състои в периода 27 октомври - 6 ноември. Изнесените уроци са по един астрономически час.  Вторият модул на урока се състои от представяне на будителите, сред които основната тежест пада върху Иван Вазов. Затвърждаването на наученото се допълва от практическа игра.

Денят на народните будители се отбелязва всяка година на 1 ноември. Празникът започва да се чества през 1922 г. по предложение на Стоян Омарчевски. След известно прекъсване отбелязването му е подновено през 1992 г. по инициатива на Петър Константинов.
През 2015 г. се навършват 165 години от рождението на българския поет и писател Иван Вазов. Той е сред най-ярките образи, останали в българската история, борещи се за утвърждаването на българщината. В негова чест и по повод Деня на народните будители Музеят за история на София организира "Вазови чествания в Музея".

Последвайте канала на

1380 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини