Инициативата за Европейски ден на езиците ще се състои на 26 септември в София

  • 24 септември 2015 12:33

  • 954
  • 2
Инициативата за Европейски ден на езиците ще се състои на 26 септември в София
© Фейсбук

Инициативата за Европейски ден на езиците на тема "Да пазаруваш на чужд език - мисията възможна!" ще се състои на 26 септември от 12.00 до 17.00 часа в Sofia Ring Mall, съобщиха от БАН, цитирани от БТА.

В инициативата ще участват Институтът за български език към БАН, Британският съвет, Френският институт, Гьоте институт, Чешкият център, Унгарският културен институт, Италианският културен институт, Полският институт, Португалският културен и езиков център, Руският културно-информационен център, Институтът Сервантес, Културният отдел към посолството на Испания, както и посолствата у нас на Австрия, Финландия, Хърватия, Словакия, Дания, Норвегия, Гърция, Швеция, Главната дирекция "Писмени преводи" към Европейска комисия и Центърът за развитие на човешките ресурси.

На форума Институтът за български език ще представи занимателна игра, в която участниците трябва да свържат дума от чужд произход с дума от домашен произход. Наградите ще са фланелки и стикери с надпис "Написаното остава. Пиши правилно!" мотото на постоянната кампания на Института за български език за насърчаване на грамотността. Ще бъдат обявени и победителите от езиковата игра на Института "Играй с думите".

Европейският ден на езиците се организира от 2001 г. , а Съветът на министрите при Съвета на Европа прие решение всяка година около 26 септември да се отбелязва и насърчава многоезичието в Европа, припомнят от БАН.

Последвайте канала на

954 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.24 | 13:32

2
В този свят ти трябва да знаеш само два езика Руски и Английски - такива просташко натруфени езици като Немски и Френски - трябва да си отидат, заедно с нацията, която ги е създала.

2015.09.24 | 13:30

1
Каква Европа, бе - кви езици?! Само САЩ и РУСИЯ - Европа да го духа!

Добави коментар

Водещи новини