В Пловдив започва куклено-театралният фестивал "Двама са малко - трима са много"

  • 01 септември 2015 10:49

  • 1455
  • 0
В Пловдив започва куклено-театралният фестивал "Двама са малко - трима са много"
© Булфото

За четвърта поредна година в Пловдив започва модул "TheatAir" към международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много". Театралният форум ще се състои от 3 до 6 септември, съобщи на пресконференция Стефан Стоянов, заместник-кмет по културата в Пловдив, цитиран от БТА.

Общо 44 представления ще има в четирите фестивални дни, а артисти от Испания, Италия, Белгия и Унгария също ще се включат в проявите. Театралният модул е изцяло посветен на уличните спектакли и пърформанси, създадени за открити пространства. В рамките на фестивала пловдивчани и гостите на града ще могат да видят театър във вода, огнено шоу, клоунада с куче, парад с кукли-хвърчила, акробатика, живи статуи, театър на сенките и още много изненади. Тази година сцена на изявите няма да бъдат само уличните пространства в центъра на града, но и в районите "Западен", "Северен" и "Тракия".

Постоянно "дигитално присъствие" ще съпътства културното събитие и всичко ще се предава на живо в интернет. Това е тенденция, която вече се наложи в Европа, време е и ние да станем част от дигиталния свят, каза директорът на Пловдивския куклен театър Виктор Бойчев. Тази година "TheatAir" ще започне с премиерата на спектакъла "Децата на Хамелн" - интерактивно представление, в което публиката има активна роля и определя съдбата на героите.

Театралният форум се организира с финансовата подкрепа на община Пловдив и Министерството на културата. Представленията на открито ще бъдат безплатни за зрителите.

Последвайте канала на

1455 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини