За 5-и път "София хартиен арт фест"

  • 07 май 2015 08:15

  • 1761
  • 0
За 5-и път "София хартиен арт фест"
© Булфото (архив)

За пети път от днес до 6 юни в столицата ще се състои "София хартиен арт фест", съобщиха организаторите от фондация "Аматерас".

Мотото тази година е "Сподели иновация", което обръща вниманието на публиката върху най-важния елемент от програмата на фестивала - дискусията "Иновация. Пространство. Град".

Ще се включат 152 визуални артисти от 32 държави.

Биеналето за хартиено изкуство, част от програмата на фестивала, цели да покаже произведения с актуална тематика към градската среда, новите технологии, духовните процеси в съвременното общество, липсващата връзка на човек и Вселена, провокирана от цивилизацията и нейните проблеми.

Биеналето за високи достижения на голямо форматни произведения ще бъде предимно представено в две основни локации - "Виваком арт хол" и Музея за история на София.

В раздел "Хартиена арт академия" ще се представят студенти от всички специалности на НХА и някои от специалностите на НАТФИЗ. Двете основни локации са Галерия "Сердика" и Галерията на Приложния факултет на НХА.

В Нощта на музеите и галериите ще бъдат представени интересни произведения от специалност "Текстил". В раздела за театър отново ще бъдат показани подбрани представления в контекста на идеята хартия - от Централен столичен куклен театър, НАТФИЗ и "Театър 199".

Последвайте канала на

1761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини