Рашидов откри фотоизложба "100 години българско кино" (снимки+видео)

  • 12 януари 2015 18:01

  • 2701
  • 2
Рашидов откри фотоизложба "100 години българско кино" (снимки+видео)
© Булфото

Фотоизложба "100 години българско кино" бе открита днес от министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, предаде репортер на "Novini.bg". 

Експозицията бе представена в зала"Средфец" на Министерство на културата. Фотосите пресъздават раждането и развитието на българското кино. Освен кадри от известни български филми бяха показани и запечатаните и моменти от снимачния процес.

На събитието присъстваха кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, както и културни дейци. Градоначалникът обеща да съдейства за развитието на културата и българското кино.

От своя страна министър Рашидов изрази надежда икономиката на България да заработи, за да има по-големи бюджети за българско кино. Той коментира, че българското кино за 100-годишният си период на развитие е минал през много трудности и се надява в следващите години да се развива с по-бързи темпове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2701 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.13 | 09:30

2
От ГРОБ всички са откриватели. Този първо е открил алкохола.
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2015.01.12 | 19:35

1
И тъй като сидерастката пачавретина Волен Сидеров не се показва по никакви телевизии и радиа, освен по телевизията на Аллах, Алфа ТВ, реших да драсна тук, защото Волен Сидероглу-паша, се изгуби като Рублата!Салям Алейкум братя сидерсти, да не забравите да гласувате за АТАКА, защото сме про-Руски и про-Турски националисти. Защото като гласувате за нас ще има втора АЕЦ Белене, за която ние като нация ще плащаме милиарди неустойки на братска Русия! Защото ако сме на власт ще има Южен поток, за който пак ще плащаме милиарди ако не бъде направен в полза не на България, а на русия! Братя сидерасти гласувайте за нас от АТАКА ако искате ДПС да управлява, все пак наш ибрик Волен е със Местан, затова и Путин е със Ердоган! Анадъно?!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини