-
17 юни 2014 16:10
- 1436
- 0
Бразилската кухня смесва в себе си култури и храни от почти цял свят.
Маниока и гуарана са кулинарни съставки, внесени в кухнята от местното население, докато африканските роби са повлияли особено силно върху вкусовете и начините на приготовление на храната в някои крайбрежни райони. Из цялата страна обаче португалското наследство се отразява в разнообразието от ястия.
Основни продукти, използвани при готвене в Бразилия:
Кореноплодни зеленчуци като маниока, сладки картофи, фъстъци, плодове като манго, папая, гуава, портокал, маракуя, ананас, бразилските кедрови ядки (pinhão), ориз, боб, риба, телешко и свинско месо.
Още по темата четете ТУК.
Последвайте канала на
Свързани новини
Илиан Илиев: Не беше красиво, но трите точки бяха важни
Миньор и Пирин не се победиха в динамичен мач с много положения
Англия 2:1 България при U19, греда за нашите момчета
"Вабанк": Очакван ли бе успехът срещу Люксембург и ще се класираме ли за Лига "Б"
Железния Майк се бори докрай, но победата отиде при Джейк Пол
Заваляха голове в осем мача от Втора лига
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Пеевски: От днес ДПС има само един лидер в мое лице
16 ноември 202414:11
Бойко Рашков за скандала в НС: Седяхме си кротко, Пеевски започна да говори като адвокат на Борисов и намеси случая с неговия арест
16 ноември 202414:53
"Възраждане" покани всички партии в НС на разговор без ГЕРБ, "ДПС - Ново начало" и АПС
16 ноември 202414:32
Стартира подписка за референдум за президентска република
16 ноември 202415:48
Доц. Наталия Киселова: Не може да има премиер, без да бъде избран председател на НС
16 ноември 202410:13
Румен Радев: Азербайджан е надежден стратегически партньор на България
16 ноември 202410:24
Израел нанесе удари по южни предградия на Бейрут, след като издаде предупреждение за евакуация
16 ноември 202411:50
При кои специалности се очаква да има недостиг на работна ръка през 2005 година?
16 ноември 202415:25
Прогноза за времето
16 ноември 202412:50