-
17 юни 2014 16:10
- 1436
- 0
Бразилската кухня смесва в себе си култури и храни от почти цял свят.
Маниока и гуарана са кулинарни съставки, внесени в кухнята от местното население, докато африканските роби са повлияли особено силно върху вкусовете и начините на приготовление на храната в някои крайбрежни райони. Из цялата страна обаче португалското наследство се отразява в разнообразието от ястия.
Основни продукти, използвани при готвене в Бразилия:
Кореноплодни зеленчуци като маниока, сладки картофи, фъстъци, плодове като манго, папая, гуава, портокал, маракуя, ананас, бразилските кедрови ядки (pinhão), ориз, боб, риба, телешко и свинско месо.
Още по темата четете ТУК.
Последвайте канала на
Свързани новини
Илиан Илиев: Не беше красиво, но трите точки бяха важни
"Вабанк": Очакван ли бе успехът срещу Люксембург и ще се класираме ли за Лига "Б"
11-те на Англия и България при U19
Железния Майк се бори докрай, но победата отиде при Джейк Пол
Цели осем мача във Втора лига днес
Скандалът в Букурещ продължи и след мача, футболист на ЦСКА - София провокира румънците
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Пеевски: От днес ДПС има само един лидер в мое лице
16 ноември 202414:11
Николай Денков разкри повече подробности за спора между Петков и Пеевски
16 ноември 202409:51
Ивайло Мирчев: Борисов пуска димки и не иска да забрави за Пеевски
16 ноември 202410:06
Павела Митова, ИТН: Борисов - премиер не е възможно при никакви обстоятелства
16 ноември 202409:57
Доц. Наталия Киселова: Не може да има премиер, без да бъде избран председател на НС
16 ноември 202410:13
Румен Радев: Азербайджан е надежден стратегически партньор на България
16 ноември 202410:24
Израел нанесе удари по южни предградия на Бейрут, след като издаде предупреждение за евакуация
16 ноември 202411:50
Психично болни нападат жени и деца в центъра на София
16 ноември 202410:19
Прогноза за времето
16 ноември 202412:50