-
17 юни 2014 16:10
- 1436
- 0
Бразилската кухня смесва в себе си култури и храни от почти цял свят.
Маниока и гуарана са кулинарни съставки, внесени в кухнята от местното население, докато африканските роби са повлияли особено силно върху вкусовете и начините на приготовление на храната в някои крайбрежни райони. Из цялата страна обаче португалското наследство се отразява в разнообразието от ястия.
Основни продукти, използвани при готвене в Бразилия:
Кореноплодни зеленчуци като маниока, сладки картофи, фъстъци, плодове като манго, папая, гуава, портокал, маракуя, ананас, бразилските кедрови ядки (pinhão), ориз, боб, риба, телешко и свинско месо.
Още по темата четете ТУК.
Последвайте канала на
Свързани новини
ЦСКА - София увеличи драстично капитала, за да реши сериозен проблем - собствениците наливат нови 20 млн. лева в клуба
Ман Юнайтед 0:1 Борнемут, "червените дяволи" търсят изравняването
Евертън 0:0 Челси, греда за гостите
Кметът на София подписа договора за "Герена"
Съставите на Реал Мадрид и Севиля, Анчелоти прави две промени
Балкан завърши годината с победа над Черно море
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
На конференцията на ДПС: Новото начало е факт, предстоят да се случат още много хубави неща за хората
22 декември 202412:10
Започна ремонт на "Кулата" заради влизането ни в Шенген
22 декември 202415:28
Почина ключова личност на Прехода
22 декември 202415:31
Предпразнично скочиха цените на тези храни
22 декември 202415:42
Германските имиграционни власти са предупреждавали за заподозрения от Магдебург
22 декември 202415:56
Киев: Москва екзекутира петима украински военнопленници
22 декември 202416:24
Путин заплаши Украйна с нови разрушения
22 декември 202415:12
Вълна от опити за палежи залива Русия
22 декември 202415:50
Лили спечели 3 милиона от последния си концерт
22 декември 202415:19