Фалшификатор №1 представя изложба у нас

  • 17 март 2014 16:10

  • 2749
  • 0
Фалшификатор №1 представя изложба у нас
©

Световноизвестният проф. Даниеле Донде, познат и като Фалшификатор №1 в света, идва в България с ново амплоа. За първи път у нас той ще представи необикновената си идея за развитието на модерното изкуство, съобщи Нова телевизия.

Специалистът, познат от изложбите на най-добрите фалшификати на световните майстори в живописта, е започнал нов експеримент. Той пресъздава великите художествени произведения, но не на платно, а на старинни струнни музикални инструменти, всеки от които сам по себе си е скъп шедьовър.

Роден и израснал в града на най-добрите лютиери - Кремона, художникът обръща поглед към най-ценните струнни инструменти в света.

За своите "музикални” скулптури художникът е използвал автентични виоли, цигулки и виолончела. Проф. Донде за първи път именно в София ще представи експозиция от 50 изрисувани стари струнни инструменти. Неговата най-нова колекция се нарича Страдивари рок: "Скулптури, изваяни от музика”.

Изкусно изрисувани и украсени със злато, скъпоценни камъни, кристали от Мурано и Сваровски, старинните музикални инструменти са превърнати в луксозни произведения на изобразителното и приложното изкуство. Този напълно нов жанр топ фалшификаторът нарича "Попарт италиана”.

Известно е, че проф. Донде е неустоимо привлечен от харизматичните жени на нашето време. В изложбата "Скулптури, изваяни от музика” ценителите на изящното ще могат да се срещнат с потретите върху платно на легендите Мерилин Монро, Одри Хепбърн, София Лорен, Бриджит Бардо и Грейс Кели – блестящи, обсипани с брокат и инкрустирани с кристали.

Експозицията ще бъде официално открита на 19 март в "Кемпински Хотел Зографски“ в София. Уникатите ще гостуват до 24 март.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини