Парти с Purpendicular на 12-ти септември!

  • 03 септември 2013 10:24

  • 769
  • 0
Парти с Purpendicular на 12-ти септември!
©

На 12 септември (четвъртък) в Back Stage Club ще е старта на българската част от клубното турне на Purpendicular – най-добрата трибют банда на рок легендите Deep Purple и единствената подкрепена от членове на оригиналната група като според хора, присъствали на техен концерт, шоуто не е за изпускане.

В момента Purpendicular са на специално турне, празнуващо 20 години от издаването на класическият албум на Deep Purple - The Battle Rages On, което  включва 15 държави в Европа и Азия. Purpendicular си спечелват правото да се наричат „официална трибют банда на Deep Purple” след продължително онлайн гласуване, в което жури са водещи немски и английски журналисти, както и членовете на оригиналната група.

Музикантите от Purpendicular са имали директен контакт с членове на Deep Purple при подготовката на кавър версиите и освен това са били на турне с Ian Paice (барабанистът на Deep Purple), Joe Lynn Turner (екс- Rainbow) и Roger Glover (басистът на Deep Purple), които даже излизат на сцената с тях в Базел, Швейцария и обявяват бандата, за най-доброто нещо, след оригиналния състав на Deep Purple. Все пак музикантите от Purpendicular не са случайни - преди да се съберат в трибют бандата са свирили в различни проект с оригинални членове на Deep Purple като Ian Paice, Jon Lord, Roger Glover, Joe Lynn Turner, Steve Morse, Don Airey, но също и с музиканти като Billy Sheehan, Mark King (от Level 42), Steve Lukather (Toto), Guy Pratt (Pink Floyd), Gotthard, Eros Ramazzoti, Don Airey, Steve Lukather, Mark King, Guy Pratt и Steve Vai.

Purpendicular са в състав: ирландецът Robby Thomas Walsh (вокал), италианецът Ernesto Ghezzi (кийборд), австрийците Bernhard Wels (барабани) и Simon Radner (бас) и германецът Frank Panê (китари).

До 10 септември билетите са на цена от 15 лв., като включват подарък бира в клуба по време на концерта.

Последвайте канала на

769 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини