Младежи борят стереотипи на интеркултурна среща

  • 08 август 2013 10:31

  • 471
  • 0
Младежи борят стереотипи на интеркултурна среща
©

От 9 до 19 август испанският град Херес де ла Фронтера ще стане домакин на интеркултурен обмен под надслов „PREJUICIOS FRONTERIZOS”.

Някога чувствали ли сте се дискриминирани? Ставали ли сте свидетели на дискриминация относно националност, цвят, пол, религия, начин на обличане? Какво можем да направим в такива ситуации?

Младежи от 6 страни (България, Испания, Гърция, Турция, Литва и  Естония) ще вземат участие в съвместни уъркшопи, инициативи и игри, които ще имат за задача да отговорят адекватно на тези въпроси. Целта на занятията е да се подобри интеркултурния диалог между младите хора, а резултатите от този проект да бъдат публикувани в Интернет.

Сред задачите са планирани срещи с организации, защитаващи културната идентичност на различни малцинства. Делегатите ще трябва да се сблъскат и с проблеми от бита, като съжителстват в рамките на проекта.

„Живеем в свят без граници, в който е непростимо да бъдем водени от стереотипи и предразсъдъци. Смятам, че всички ние сме жители на света и говорим на общ език, а той се корени в доброто дело. Всеки ден се изумявам да науча за нови и нови допирни точки в начина на живот с колеги от всички краища на планетата. Онова „глобално село”, за което е модерно да се говори, е факт, и е време да изградим модерно общество, в което дискриминацията да не се толерира. Едно такова съжителство с приятели от цяла Европа е едно добро начало”, сподели Етиен Янев, представител на българската делегация от страна на National Library for the Blind “Louis Braille 1928.

Проектът се финансира  по европейска младежка програма за мобилност  и неформално обучение „Младежта  в действие”.

Последвайте канала на

471 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини