Неиздавани лекции на Фройд излизат у нас

  • 16 януари 2013 14:57

  • 1725
  • 0
Неиздавани лекции на Фройд излизат у нас
©

Любителите и почитателите на теориите и лекциите на "бащата на псиохоанализата" Зигмунд Фройд вече могат да намерят и основополагащият му труд на българския книжен пазар.

Неговите радикални наблюдения и теоретични постановки излизат за първи път в пълно издание у нас, пише inews.bg.

"Лекции за въведение в психоанализата" (изд. "Колибри").

Представителният сборник съдържа два цикъла от популярни лекции - двайсет и осем от тях професорът изнася във Виенския университет по време на Първата световна война.

По-късно Фройд обогатява теорията си, в резултат се раждат още седем лекции. Любопитното е, че това издание обхваща и непревеждан досега материал: лекциите "Преразглеждане на теорията за сънищата" и "Сънища и окултизъм". Предговорът е на доц. д-р Никола Атанасов.

Зигмунд Фройд (1856-1939) е бележит австрийски учен – психолог и невролог, създател на психоаналитичния метод в психотерапията.

Първата му книга, "Изследвания на истерията", излиза едва през 1895 г. в съавторство с уважавания Йозеф Бройер. Прочути са концепциите на Фройд за несъзнаваното, защитните механизми, фазите на психосексуално развитие, Едиповия комплекс и тълкуването на сънища.

Изключително противоречива фигура на своето съвремие, Фройд и днес предизвиква жарки професионални дискусии и се нарежда сред най-влиятелните личности в историята на човечеството.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини