НВО поръча сериал-предистория за герои от “Игра на тронове”

От НВО са поръчали още един сериал-предистория за герои от “Игра на тронове”. В него ще се разказва историята на дом Таргариен, от който е и една от главните героини в сериала Денерис.

Според “Ентъртейнмънт уикли” историята ще проследи гражданската война между Ренира и Егон Таргариен за властта над Седемте кралства.

Хрониките на “Танцът на драконите” ще бъде в центъра на новата история, чието действие се развива приблизително 200 години преди събитията в “Игра на тронове”. Като отправен материал ще бъде използвана книгата “Огън и кръв” на Джордж Р. Р. Мартин, в която се разказва историята на Таргариените, предава БТВ.

Режисьорът Райън Кондал пише пилотният епизод, а самият Мартин е изпълнителен продуцент на поредицата.

След края на “Игра на тронове” НВО нае петима различни сценаристи, чиято задача беше да “изследват различните периоди в творбите на Джордж Р. Р. Мартин” и всеки да напише сценарии за нов сериал.

Това не е първият сериал-предистория на “Игра на тронове”, която компанията разработва. В момента се снима още един, който се развива 5000 години преди познатите ни събития. В него ще играе актрисата Наоми Уотс.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Филми

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет