Кевин Спейси без "Еми" заради посегателството, спират "Къща от карти"

  • 31 октомври 2017 11:25

  • 3391
  • 2
Кевин Спейси без "Еми" заради посегателството, спират "Къща от карти"
© Getty Images/Guliver

Ден след като актьорът Кевин Спейси беше обвинен от свой колега за непристойно поведение в миналото, стрийминг платформата Нетфликс оповести решението си да преустанови излъчването на сериала "Къща от карти" след предстоящия му шести сезон, предадоха световните информационни агенции.

"Къща от карти" е първата оригинална хитова поредица на Нетфликс, а Кевин Спейси изпълнява главната роля - на властолюбивия политик Франк Ъндърууд.

В съвместно изявление, направено от Нетфликс и "Мидиа райтс кепитъл", която продуцира сериала, се посочва, че двете компании са силно обезпокоени от разкритията около Кевин Спейси, обвинен в непристойно поведение от актьора Антъни Рап. Случката, датираща от 1986 г., когато Рап е бил едва 14-годишен, накара 58-годишният Спейси да поднесе искрените си извинения и да признае хомосексуалната си ориентация.

От Нетфликс не дават категорично обяснение защо са решили да излъчат още един сезон на "Къща от карти", преди да спрат отличения с "Еми" и получил ласкави отзиви от критиката сериал.

Говорителката на стрийминг платформата Карън Бараган пояснява, че решението е взето преди месеци - много преди да се появят разкритията за Кевин Спейси - двукратен носител на "Оскар", носител на награди "Еми" и "Тони" и бивш творчески директор на прочутия лондонски театър "Олд Вик".

Последният шести сезон на "Къща от карти", включващ 13 епизода, ще бъде излъчен през 2018 г.

Асошиейтед прес предаде, че Нетфликс обмисля възможността за спин-оф, базиран върху хитовата поредица.

Междувременно Контактмюзик съобщи, че Международната академия за телевизионни изкуства и науки, която присъжда международните награди "Еми", е взела решение да не връчва едно от почетните си отличия на Кевин Спейси.

Спейси беше обявен за носител на приза на учредителите през юни. В тогавашното изявление на организацията актьорът беше описан като "един от най-великите многоизмерни таланти в развлекателната индустрия".

В изявление, направено от Международната академия за телевизионни изкуства и науки по повод решението да не връчва отличието на актьора, се посочва: "На фона на скорошните събития организацията няма да почете Кевин Спейси с приза на учредителите на тазгодишните международни награди "Еми".

Отличията - признание за най-добрите телевизионни продукции извън САЩ, ще бъдат раздадени на 20 ноември на церемония в Ню Йорк.

Последвайте канала на

БТА
3391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
CNN -Fake News

2018.01.24 | 10:20

1
Hipocrats

2018.01.24 | 10:26

2
Jesus man,its hypocrites!!! Hippocrate is a name of an ancient medicine man from Greece and nowaday doctors give hippocratic oath when they graduate!

Добави коментар

Водещи новини