Небесният пратеник Меркурий влиза в Телец

  • 14 май 2024 11:35

  • 9896
  • 0
Небесният пратеник Меркурий влиза в Телец
© Ивелина Пенчева/pixabay

Най-бързата планета в Слънчевата система, Меркурий, отговорен за мисленето и комуникацията в астрологията, ще бъде в спокойния знак на Телеца от 13 май до 2 юни. Силата на Меркурий ще отслабне малко, но това няма значение. Важното е, че той ще спре да взаимодейства с елемента Огън, влизайки в знака на Телеца и елемента Земя. Очаква ни много добро време за спокойна и премерена работа, на по-добре е да не започвате грандиозни вътрешни промени. 

Благоприятна промяна и успех очаква тези, които ще работят усилено и упорито. Докато Меркурий е под знака на Телеца, ще бъде много по-лесно от обикновено да се преодолеят трудностите. Тази позиция на небесният пратеник ще донесе повече размисъл и задълбоченост в мисленето, отколкото по времето, когато е бил в импулсивния знак на Овен.

Меркурий определя нашия стил на комуникация и влияе върху начина, по който информацията се възприема и усвоява: както в речта, така и в писмена форма. Знакът на Телец, от своя страна, е най-консервативният знак на зодиака, той обича стабилността и сигурността. Телецът е и един от най-мудните знаци на зодиака, който прави всичко бавно, но замислено и задълбочено, обича парите, комфорта и добрата храна. Така че през следващите две седмици и половина нашите мисли и възприемане на информацията ще се характеризират със следната специфика:

Ще се интересуваме само от определена информация, която може да ни бъде полезна. Преди да вземем решение, ще разглеждаме всички плюсове и минуси по-внимателно. Ще бъдем по-консервативни в мисленето си и ще се придържаме повече към вече тестваните схеми. По това време ще е трудно да се въведат нови методи на работа и нови средства за комуникация - всичко това ще се възприема с голям скептицизъм.

Мислите ще се фокусират повече върху хармонични неща – всичко красиво, хубаво и приятно, като изкуство, музика, мода и наслаждаване на вкусна, красиво приготвена храна. През това време ще бъдем по-малко склонни да обсъждаме чувствата и емоциите си и повече да говорим за материални ценности, пари. 

Меркурий в Телец ще има по-малко хармонична енергия. Ето защо толкова много хора ще станат по-затворени. Неформалното и романтично общуване, флиртът и запознанствата ще бъдат затруднени. Това не означава, че трябва да прекарвате повече време в уединение. Просто не е нужно да се надявате, че другите ще бъдат готови да общуват всеки ден. За хората ще стане малко по-трудно да се отворят един към друг, така че в трудни ситуации ще бъде по-трудно да се намерят най-добрите решения.

Предстоящи по-важни аспекти през периода на Телец:

На 17 май неблагоприятен аспект с Плутон – В дните около тази дата не трябва да се вземат кардинални решения, защото най-вероятно няма да са взети правилно. Не е реално възприятието на действителността. Голяма е вероятността за измами. Внимавайте при подписване на документи, при опериране с финансови средства. Да се избягват събиранията, където лесно се стига до приемане на по-големи количества алкохол и последиците от това. Здравето при много хора ще бъде уязвимо. Да се пият повече течности, да се ограничи приемането на калории, ако следите за теглото си. Повишена е вероятността от хранителни натравяния и възможни алергични реакции.

На 28 май Меркурий в добър аспект със Сатурн – в тези дни ще бъде много по-лесно да се правят неща, които изискват концентрация и усилия. Добър момент за вземане на решения и даване на обещания. Благоприятен момент за работа с документи и тяхното подписване. По-сериозно се отнасяйте към въпросите за здравето, рационалното хранене, хигиената, почивката, което ще е от полза за вашия организъм.

На 31 май Меркурий е в съвпад с Уран – Време за интелектуален подем, възникване на оригинални идеи. Мисленето може да бъде творческо и оригинално. Няма да е лесно да запазите търпение в това време. Може да се очакват неочаквани новини. Може да възникнат внезапно поводи за кратки пътувания, които ще се окажат изгодни или интересни. Бъдете внимателни на пътя.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
9896 0

Свързани новини

Водещи новини