Новолуние в Телец

  • 16 май 2023 15:15

  • 6227
  • 0
Новолуние в Телец
©

На 19 май в 18:53ч има Новолуние в 28°25' в знак Телец. Слънцето (умът, съзнанието) се обединява с Луната (чувствата, несъзнаваното) в земния знак Телец. Това новолуние не е напрегнато като предишните и можем да се посветим изцяло на темите на Телеца – чувственост и наслада, финанси, ценности, красота и природа.

Родените през третата десетдневка на знака, както и тези, които имат лични планети и точки в третата декада на Телец, ще бъдат по-силно повлияни от това новолуние. 

Управител на новолунието е Плутон (както и Марс като втори управител), които са в хармонични аспекти към самото новолуние. Благоприятен период за утвърждаване, стимулира целенасочеността. Прави хората по решителни в действията си, по убедителни в отношенията с околните. Силни страсти. 

В Телец нашите основни нужди искат да бъдат задоволени, където една от тези основни нужди е необходимостта да се грижим добре за себе си. Това е мястото, където искаме да задоволим основни нужди като ядене, пиене и сън, секс, контактът с природата. Вече можем да изясним приоритетите си и да ги пренаредим, ако е необходимо, защото Телецът иска да ни изясни кое е най-ценното за нас в живота. Следващият лунен месец крие многообещаващи възможности. 

Това е специално време от месеца да се използва, за да помислите какво искате, да запишете желанията си и да започнете да предприемаме действия за тяхното изпълнение. Астроложката Ясмин Боланд съветва как да стане това. 

Когато настъпи новолунието, в идеалния случай в рамките на два часа след неговата кулминация (но е възможно да действате до три дни след това), подгответе списък с десет желания. Те могат да засягат всяка сфера на живота и са свързани както с материални неща, така и с чувствата или вътрешни трансформации. Така че вашият списък може да включва здраве, нова работа, любов, слаба фигура, смелост, увереност, по-добра кола или печалба от лотарията. Важно е това да са цели, в които можете да вярвате, които ви се струват вероятни.

Ако засега мечтата ви е нереалистична, например мечтаете за луксозна кола и получавате минимална заплата, поставете си за цел първо да си намерите по-добре платена работа. Ако искате да влезете в рокля размер 42, когато носите 46 и не можете да контролирате апетита си, започнете с пожелание да започнете да се храните здравословно.

Записвайки желанията си, вие задействате закона за привличането – започвате да се фокусирате върху това, за което мечтаете. Вашите действия са насочени към това, за което мечтаете и вие привличате благоприятни обстоятелства към себе си. За да се случи обаче, трябва да вярвате, че желанията ви ще се сбъднат и наистина да ги желаете.

Новолуние и слънчево затъмнение в Овен - решаващ момент за настъпването на дългосрочна промяна

Често мечтите ни не се сбъдват, защото вместо да мечтаем за осъществяването им, ние само си мислим, че ги искаме. И законът на привличането задоволява тази нужда – можем безкрайно да си „желаем“ щастие и любов, вместо реално да ги изживеем.

След като изброите желанията си, пренапишете ги, за да станат като утвърждения. Те не трябва да съдържат думата "не", също трябва да са написани в сегашно време и да показват, че вече са се случили. Така например не пишете "Искам по-добра работа", а "Работата ми носи щастие и добри доходи".

Когато приключите, отделете няколко минути, за да си представите как сте постигнали всички цели в списъка. Какви чувства ще ви съпътстват, какво ще правите, как ще изглеждате? Представете си възможно най-много подробности – цвят, мирис, емоция. Всеки ден започвайки от новолунието повтаряйте утвържденията от списъка, за предпочитане сутрин и вечер. Ако има някое желание, което ви интересува най-много, отделяйте му по 68 секунди всеки ден. Вземете лист хартия и пишете едно и също утвърждение върху него през цялото време.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6227 0

Свързани новини

Водещи новини