Денят се счита за добър и щастлив, подходящ за активни действия

  • 13 февруари 2024 06:58

  • 4331
  • 0
Денят се счита за добър и щастлив, подходящ за активни действия
©

Фаза на Луната: Първа четвърт, Нарастваща Луна в знак Овен до 17:03ч на 14 февруари 

По време на присъствието на Луната в огнения знак Овен усещаме енергия и активност и сме по-решителни да постигнем целите си и можем да започнем нови стъпки, да бъдем по-самостоятелни и склонни към бързане в много действия. Хората изпитват желание да приложат своите планове в действие. Удоволствието и авантюристичният дух са отличителните белези на тази тенденция и е време за промяна и подобрение. Във въздуха витаят самочувствие, оптимизъм и положителни чувства. Животът вибрира с усещане за обновяване. Хората реагират смело на предизвикателствата с чувство на смелост и жизненост.

Важно е през този период да се опитваме да контролираме нервите си и да бъдем по-търпеливи и дипломатични в отношенията си с другите, защото енергиите ни правят да сме по-агресивни от обикновено. Уязвими са очите, очните дъна, главата, горната челюст.

Лунен календар: 5 лунен ден от 09:23ч на 13 февруари до 09:46ч на 14 февруари

Този лунен ден се счита за добър и щастлив. Символ на деня е Еднорога. Приветства се всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, самоанализ на собствените действия, работа над вътрешната осъзнатост и над чистотата на мислите и желанията. Четенето на молитви и мантри може да подпомогне този процес. 

Енергията на деня е идеална за активни действия. Физическото натоварване оказва добро влияние. Особен ефект има и практикуването на йога. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което ви позволява да постигнете умиротворяване. 

Новите дела няма да донесат успех. Добре е да се правят планове за бъдещето. Всички мисли, дори мимолетни и незначителни, могат да станат реални през този период. Добре е да контролирате ума си, за да не навредите на себе си или на другите. Всички промени, които се случват през този период, не трябва да ви тревожат. Това е моментът на преход към съвсем ново ниво: по-високо, по-удобно, по-добро качество.

На петия лунен ден е напълно нормално, ако настроението и състоянието ви не са стабилни. На сутринта може да чувствате, че ви е радостно, а по обяд всичко вече ви е досадно. Не се плашете от такива драстични промени. По този начин тялото се опитва да се обнови, да се отърве от излишното. Според поверието в 5 лунен ден е полезно да поплачете, при това не само на сън, но и в действителност. Сълзите са знак за това, че душата се пречиства. Този лунен ден подхожда за кръщение. 

За уязвима зона се счита стомаха. Употребявайте само лека и прясна храна, свежи продукти, лесни за храносмилане. Препоръчват се млечни продукти. Пийте билкови чайове. Ако здравето ви пострада днес, означава, че трябва да промените нещо в себе си. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Всяка храна, която постъпва в организма сега се отразява не само на тялото, но и на аурата. 

Сексът в този лунен ден трябва да бъде отпускащ и успокояващ и да се приеме като целебен. Сложните пози е добре да се избягват. 

Подстрижката може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на нея може да се освободите от депресивно състояние.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4331 0

Свързани новини

Водещи новини