Грижи за очите – лунни съвети

  • 19 октомври 2023 22:31

  • 1805
  • 0
Грижи за очите – лунни съвети
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Часове работа с компютър, дълго шофиране, слънчева светлина, градски прах... Всичко това води до умора на очите.

Как да помогнете на очите си да се възстановят? Най-често срещаното лекарство са очни компреси с лекарствени отвари. Отвара от метличина се счита за най-популярна. Можете също така да използвате отвара от лайка или липа за тези цели.

Ако откриете подпухнали торбички под очите си сутрин, тогава ще ви помогне изпитано лекарство - охладени парчета прясна краставица или сурови картофи. Ако не ви мързи и замените затоплените парчета със студени, тогава проблемът ви ще бъде решен в рамките на 10 минути.

Благоприятен ден от лунния цикъл

За възстановяване и подобряване на красотата и здравето на очите, всички процедури е добре да се извършват на растяща Луна в знаците Рак, Везни и Козирог и в 1-ви лунен ден.

На растящата Луна ще бъде полезно за очите, ако след всяко хранене интензивно разтривате дланите си една в друга и ги притискате към очите си за няколко минути. Поседете така спокойно и отпуснато.

Процедури за облекчаване на умората и напрежението в очите се провеждат на намаляваща Луна в същите знаци и на 28-ми лунен ден.

За да страдат очите ви по-малко от умора и напрежение, по време на намаляваща Луна правете компреси на очите си от чая, който пиете, или билките, които използвате за запарки.

Упражненията за очи, които са полезни за облекчаване на умората, се препоръчват да се правят по време на намаляваща Луна:

1. Седнете изправени, гледайте напред. Погледнете надясно, без да движите главата си, след това погледнете наляво на нивото на очите.

2. Погледнете в далечината някакъв обект, след което бързо преместете очите си към близък обект.

3. На работа от време на време е полезно да гледате в далечината, добре е да гледате зеления цвят (например стайни растения), който има благоприятен ефект върху очите и нервната система.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
1805 0

Свързани новини

Водещи новини