Лятното слънцестоене – триумф на Слънцето и Светлината

  • 20 юни 2023 15:47

  • 3746
  • 0
Лятното слънцестоене – триумф на Слънцето и Светлината
© Pixabay

На 21 юни в 17:57ч Слънцето напуска въздушните Близнаци и преминава във водния знак Рак. С този преход започва лятното слънцестоене. Това е много важен момент във Вселената.

Лятното слънцестоене настъпва, когато един от полюсите на Земята е максимално обърнат към Слънцето. Случва се само два пъти годишно – веднъж в Северното полукълбо и веднъж в Южното полукълбо. В този ден Слънцето достига най-високата си позиция на небето, което означава, че този е и най-дългия и светъл ден. 21 юни също е най-късата нощ. От този момент нататък продължителността на деня започва да намалява, а нощта да се увеличава.

В миналото лятното слънцестоене е било най-важният празник в календарната година. На много места в Елада годината е започвала по това време: в Атина и Делфи, например, при новолуние след слънцестоенето. Според разказите в нощта на лятното слънцестоене древните се къпели и извършвали чудодейни изцеления във фонтани, реки и водопади. Вярвало се, че каквото се мечтае, пожелае или поиска в тази нощ, ще се сбъдне.

Лятното слънцестоене е период, пълен с невероятна енергия, битката между светлината и тъмнината е невероятно мощна и формира почти магическа енергия, която е добре да използваме. Това е период за промяна и ново начало. Сега имаме възможност да се откажем от това, което вече не ни служи, и да се съсредоточим върху това, което ни прави истински щастливи и удовлетворени.

На този ден природата е пълна със сила и мощ. Това е моментът, когато силата на съзиданието е най-активна и слънцето достига своя зенит. Поради това този сезон на годината е благоприятен за реализиране на проекти и цели, за да могат те да се разширят и да дадат плод.

Ако имате мечти за постигане, сега е моментът да се борите за тях. Анализирайте живота си и се свържете с това, което е в сърцето ви. Спрете да живеете на автопилот и имайте смелостта да направите промените, които душата ви желае. Време е да обърнете страницата и да започнете всичко отначало.

Лятното слънцестоене попада в астрологичния знак Рак, който се управлява от Луната и се свързва с емоциите, интуицията и личностното развитие. Подходящо време за работа с женските енергии, за да се свържем по-лесно с нашата интуиция и емоционална страна.

Вселената ви изпраща важни сигнали, на които е добре да обърнете внимание, защото иска да ви помогне да промените живота си.

Посрещнете лятното слънцестоене, както посрещате новолунията. Облечете се в бяло или жълти (слънчеви) цветове, запалете свещ, подгответе си списък с желания, помолете се и ги изпратете към Вселената.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3746 0

Свързани новини

Водещи новини