Новолуние във Водолей – нова отправна точка

  • 21 януари 2023 09:00

  • 5278
  • 0
Новолуние във Водолей – нова отправна точка
©
Слушай новината Слушай новината

Новолунието във Водолей се случва в 22:54ч на 21 януари. Слънцето и Луната се събират в 1-ви градус и 33 минути на Водолей, за да дадат живот на първото новолуние за тази година! Със силата си да пречиства цялата негативност и да обединява човечеството, Водолеят е знакът на изобилието и безкрайните възможности. Новолунието на Водолей въвежда време на свобода и иновации, помагайки ни да растем във всички аспекти на живота.

Интересно е, че началото на китайската нова година започна на следващия ден, а Новолунието само по себе си носи силата на новото начало, затова Новолунието във Водолей поставя началото на една изключително динамична и интересна година. Това е година, която ни кара да поемем в по-независима посока, година на непредвидимите събития, която носи триумф на осъзнатост и самоутвърждаване. 

Време е да се замислим за всичко, което ни се е случило досега и какво ново ни предстои. Без значение какво ви е донесъл животът до момента, независимо къде се намирате сега, тази млада Луна, която се ражда може да ви насочи по правилния път и да ви напомни, че никога не е твърде късно да започнете отначало и на чисто.

Молитвите в този ден действат силно благотворно

Новолунието във Водолей ни подканва към промени и нови посоки в живота. Някои хора може да почувстват просто вдъхновение да се променят, а други поради необходимост. Новолунието има ефект, както върху колектива, така и върху личния живот. Време е да помислим сериозно за бъдещето и отговорността, която носим върху него.

Новолунните нощи са тъмни, идеалното време за медитация: тъмната нощ навън ни приканва да погледнем във вътрешния си мрак, за да визуализираме вътрешното си звездно небе. Докато медитирате, се запитайте:

- Какво носи вдъхновение в живота ми? 

- Къде в живота си не съм напълно в съответствие със същността си? 

- Какви са мечтите ми? 

- Как мога да намаля проблемите и да намеря повече решения на трудностите си? 

- В коя област от живота си мога да внеса повече практичност чрез моите действия? 

- Какви навици, мисли, думи, връзки, хобита, дрехи и т.н., които имаха смисъл преди, но които сега са остарели, трябва да иновирам и обновя в живота си? 

- Какво ново мога да внеса в живота си?

Това е перфектен ден, за да сигнализирате на Вселената, че сте готови да се промените. Новолунието е периодът в лунния цикъл, когато работим върху своите желания и намерения. Свежа енергия потича от космическите небеса под новолунието на Водолей. Това е благоприятно време за засаждане на семена, задаване на намерения и обмисляне на всичко, което бихте искали да доближите до себе си.

Повтаряйте мантрата: „Вече не желая да жертвам личната си уникалност на олтара на спокойния живот, да се отричам от себе си, за да поддържам рамката, която започва да се стеснява за мен.“

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
5278 0

Свързани новини

Водещи новини