Новолуние в Козирог

  • 23 декември 2022 09:03

  • 4013
  • 0
Новолуние в Козирог
©

Първото зимно новолуние и последно за старата година (23 декември в 12:18ч) се пада ден преди Бъдни вечер. По своята символика и енергия Новолунието в Козирог действа подобно на Бъдни вечер – позволява ни да посеем семето на това, което бихме искали да поникне с пролетта от нашата жизнена почва.

Когато Луната е между слънцето и земята, тя е невидима за нас. Това е идеален ден за изоставяне на старите навици и започване на нови планове. Не можете да имате солидна основа, в нито една дейност, ако подхождате към всичко повърхностно и дори незряло.

Козирогът е свързан с поставянето на ред в нещата. Той е авторитетен и ви помага да възвърнете силата си. Козирогът се управлява от Сатурн - тази планета, която отговаря за вътрешния авторитет. Помага ви да придобиете яснота относно това къде се намирате и какви са следващите ви стъпки, които трябва да предприемете, за да можете да постигнете напредък към целите си. 

Козирогът е упорит в предприемането на практически стъпки, необходими за изкачване на най-високия връх. Подкрепя ви в овладяването на себе си и ви помага да изградите това, което е най-ценно за вас. Получавате вдъхновение за решаване на много проблеми, които не сте могли да решите в миналото. Може да се възползвате от помощта на хората около вас, можете да се свържете с нови хора, които да ви помогнат и да се развивате от професионална гледна точка.

Гледайте на всичко от логическа гледна точка, а не от ирационални емоции. Разбира се, по-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но ако чувствате, че нещо или някой ви спъва и предизвиква, особено в семейството, вижте какво се крие по-дълбоко зад ситуацията, която е неизлекувана във вас. Има възможност да бъдете по-добри, да направите своето късче Земя по-красиво. Бъдете мили, правете значими жестове, правете комплименти на хората, които обичате и харесвате.

Новолунието бележи началото на нов цикъл и се свързва с иницииране на действия и проекти, както и поставяне на различни намерения. Новолунието в Козирог е много подходящ момент да обмислим областите в живота си, в които искаме да изградим нещо стабилно и трайно и да започнем да предприемаме действия в тази посока. Намерения, желания, средносрочни и дългосрочни планове.

Можете да напишете своя план за действие за близкото бъдеще, своите желания или мечти за изпълнение на бял лист. После го прибирате до следващото новолуние, когато ще напишете новите си желания. Запалете бяла свещ. Бялата свещ, горяща цял ден в къщата, също е елемент, който привлича светлината и енергията на прероденото Слънце към целия дом и нейните обитатели. Струва си да опитате.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
4013 0

Свързани новини

Водещи новини