Хороскоп за месец май

  • 01 май 2019 10:38

  • 13943
  • 0
Хороскоп за месец май
© Pixabay

Овен – Като цяло май обещава да бъде особено благоприятен период и успешен за откровени признания и разговори, за комуникация и любовни отношения. Това е добър момент да се правят нови планове за бъдещето. Като цяло сте на прав път, така че се доверявайте на себе си и не се страхувайте да вземате решения. В личния ви живот започва бурен, но положителен период. Венера е все още във вашия знак до 14-ти май, а това е добра причина да отворите сърцето си за нови запознанства, сега лесно можете да се влюбите в някого. Бъдете общителни и любезни и тогава никой няма да може да устои на вашия чар. През третата десетдневка на месеца Слънцето и Меркурий в приятелския знак Близнаци ще ви вдъхновяват за десетки блестящи идеи, които със сигурност ще променят живота ви към по-добро. Единственото нещо, което може да развали настроението ви, това е влиянието на Сатурн, който може да създаде усещане за притискане, ограничения (особено родените през третата десетдневка), а някои житейски ситуации могат да бъдат разочароващи. С всички сили стойте настрана от конфликти и спорове. Използвайте времето през месеца за изграждане, а не за унищожаване. Този период може да е пълен с контрастиращи събития, а понякога ще ви липсва търпение. Звездите ви обещават добро здраве, но предупреждават: избягвайте нестабилност и прекомерен стрес, отделяйте на здравословното състояние повече грижа и внимание.

Телец – Май обещава да бъде особено щастлив месец за вас. Слънцето във вашия знак ще повиши жизненият ви тонус, вашата енергия, магнетизъм ... Вие преминавате през много щастлив период, в който можете да постигнете това, за което сте копнели. Трябва повече да работите върху визуализацията на това, което искате да получите, както в кариерата си, така и в любовния си живот. Заспивайте с този образ и мечтата ви със сигурност ще се сбъдне. Под влиянието на планетите има възможност за промяна във вашата личност. Ще започнете да мислите различно за себе си и ще промените гледната си точка за много неща. Венера след 15 май се настанява във вашия знак и това ще ви донесе подобрения във финансовата област и в любовните отношения. Бъдете внимателни, за да не станете жертви и роби на страстите и чувствата си. През този месец ще искате да се насладите на живота в пълна степен и няма да има препятствия, с които да не можете да се справите. Внимавайте да не станете тиранични към любимите си хора. Новолунието, което ще се състои във вашия знак на 5май, ще активира интуицията ви и ще ви дари със специално магическо влияние, което няма да остане незабелязано. Дните 4, 5 и 31 ще бъдат магически за вас, тъй като Луната ще преминава през вашия знак и вашият магнетизъм още повече ще се засили. 

Близнаци – Началото на май може да бъде сложно, защото може да възникнат някои неуспехи. Преминете през първите няколко дни от месеца спокойно, опитайте се да стабилизирате емоциите си. Не се безпокойте за нищо, мислете, как хармонията, която търсите, ще дойде в живота ви. На 5 май е Новолуние. Време е да оставите зад себе си миналото и да живеете в настоящето по начина, по който винаги сте искали. Марс е във вашия знак до 15-и май и ще ви зарежда с енергия и ентусиазъм. Тази позиция ще ви даде духа на завоевател и ще ви тласне към нови хоризонти и нови запознанства. Ще бъдете бързи в действията си. Много е важно да контролирате думите си и да се въздържате от критиките на близките си. След като премине в знак Рак, ще направи живота ви по-романтичен и спокоен. През втората половина на месеца трябва да сте по-дисциплинирани, дори в лични отношения. Венера - планетата на любовта ще е в земния знак Телец, така че трябва да бъдете по-търпеливи, защото от време на време емоциите могат да излязат от контрол и да разрушат и най-здравите връзки. Любовта не е игра, а прекомерната конфронтация или провокация в личния ви живот може да се обърне срещу вас. Преминаването на Слънцето във вашия знак на 21-и, ще засили също вашите енергия, ентусиазъм, сила на волята, за да продължите напред и да можете да постигнете целите си. Ще имате много енергия и харизма. Вашата самоувереност и самочувствието ви ще са много високи.

Рак – Първата половина на май ще изисква търпение и разбиране от ваша страна. Ако не сте готови да отстъпите и да направите компромиси, ще ви бъде особено трудно. Ще започнете малко нестабилно месеца, с възходи и падения в настроението, но скоро ще възстановите емоционалната стабилност и ще пренасочите живота си само към позитивните неща. Новата Луна на 5 май ще благоприятства сектора на приятелствата, ще се запознаете с нови хора, които ще окажат много положително влияние върху живота ви. Имате повече сили, отколкото си мислите, за да превърнете вашите намерения в нещо осезаемо. През първите две седмици трябва да избягвате радикални решения и да икономисвате повече пари. След 15-то число Венера - планетата на любовта ще влезе в приятелския за вас знак Телец и ще защити личния ви живот от негативите. През месеца на хоризонта се появяват големи промени, може би дори ще изпитате силно чувство, подобно на просветлението. Старайте се да не бързате с нещата, бъдете честни при оценката на реалните перспективи и собствените си способности. Тези, които имат връзки (отношенията им са уязвими и трябва много да внимават) ще продължат да работят по въпросите на доверието и отдаването. Пълнолунието на 19 май във вашия сектор на любовта ще предизвика силни емоции. Ако нямате партньор, нарастват шансовете да срещнете някой, който да ви накара целите да вибрирате.

Лъв – Възможно е в началото на месеца да се чувствате уязвими, объркани, неспокойни, защото около вас има ситуации, които не можете да контролирате. Но бъдете търпеливи, защото енергията на динамичното новолуние на 5 май, което попада в най-високата точка на вашия хороскоп, ще ви донесе стабилност и положителни трансформации относно всичко свързано с вашите цели, ще отнеме напрегнатите моменти и ще ви внесе хармония и щастие. Много благоприятен момент е да промените местата, които посещавате и да се срещате с много интересни и специални хора. В началото на май Марс е в приятелския за вас знак - Близнаци, който ще ви придаде повече енергия и увереност. Това е времето, когато ще почувствате, че всичко е възможно. Докато Слънцето се движи през 10 дом на кариерата ви (до 21 май), вниманието ви ще е насочено към професионалните цели. Ще бъдете напълно фокусирани в тази област. Най-добрите дни за любов са 9 и 10 май, когато Венера ще прави тригон с Юпитер и ще разшири царството на истинската любов. Харизмата, която излъчва вашата личност, ще бъде по-подчертана на 10, 11 и 12 май, когато Луната ще преминава през вашия знак и ще ви придаде магнетичен чар. Ще се почувствате изпълнени с енергия и позитивност и ще можете да се наслаждавате на възвишени моменти, особено в любовта.  В средата на месеца може да срещнете старата си любов или ще има повторение на стари модели на поведение в отношенията.

Дева – През май като цяло ще бъдете изпълнени с жизнена енергия и физически сили. Слънцето ще ви кара да се чувствате по-балансирани и здрави. Интуицията ви ще бъде силна, лесно ще вземате решения. Често ще действате импулсивно. Освен това ще имате интензивни емоции и пълен спектър от преживявания. Не може да се твърди, че ще бъдат само положителни. Умението да се правят отстъпки е много важен аспект в любовта. Старайте се да не наранявате твърде много, за да угодите на собствените си интереси. Настъпва време да започнете нещо различно и да се освободите от ситуации, които ви притесняват и не ви позволяват да живеете в мир със себе си.  Може на моменти да се чувствате претоварени, но шансовете за по-големи успехи са винаги там, пред вас и просто не трябва да се отказвате. Не бъдете толкова взискателни към себе си, защото здравето ви може да пострада. Възползвайте се от свободното си време и се посветете на грижи за себе си и да правите каквото искате, защото заслужавате почивка. Скоро ще осъзнаете, че не е необходимо да живеете нащрек, тъй като нещата ще се нареждат както желаете. Ако се отпуснете и оставите всичко на течението, ще почувствате, че животът ви е много по-добър. След 21 май жизнените ви сили ще започнат да намаляват. Въздържайте се от впускане в сериозни проекти. Втората половина на месеца Венера ще ви подсигури много красиви часове и моменти.

Везни –Май за Везните ще бъде доста активен период. Ще бъдете по-решителни, но и ще сте склонни да рискувате. Все пак е по-добре да избягвате приключенията и прекомерния риск. Опозицията Марс и Юпитер на 5 май ще ви затрудни в договарянето на важни проекти. Ще срещнете разногласия с преговарящите относно финансирането и разпределението на очакваните приходи. Ще бъдете принудени да направите отстъпки и компромиси. Меркурий ще влезе в знака Телец на 6 май и ще ви даде възможност да се организирате по-добре в решаването на ключовите проблеми. На 16 май Марс ще премине в знака Рак и в сектора на вашата работа и кариера, което ще увеличи натоварването и напрежението. Това ще изисква от вас да полагате повече усилия и да се изправяте пред различни трудни обстоятелства, които ще ви поставят в стресови условия. Избягвайте конфликти с началниците си. Венера, която минава през сектора на партньорството, ще направи квадратура със Сатурн на 7 май. Между вас и вашият партньор могат да се появят разногласия и да се появи емоционално охлаждане. Ще имате впечатлението, че всички очакват да посрещнете техните нужди и желания, докато никой не обръща внимание на вас и вашите потребности. През първата половина на месеца ще се появи желание за нови впечатления, независимо дали сте във връзка или свободни. В съществуващите вече взаимоотношения потърсете компромиси, опитайте нещо ново (включително в интимната сфера), правете нещата заедно - всичко това ще допринесе за повече хармония. В средата на май Венера ще направи секстил с Марс, при което вашият партньор може да ви изненада със съвместно уикенд пътуване, където ще можете да се посветите един на друг. През втората половина на май съществуващите взаимоотношения могат да бъдат променени, трансформирани и дори преустановени, ако вече са остарели. Свободните представители на знака ще получат възможност за започване на нова хармонична връзка.

Скорпион – През май ще имате повече смелост и решителност при вземането на решения. В същото време позицията на планетите показва, че типичните Скорпиони трябва да избягват прекомерния риск, особено през първата половина на месеца, когато ще бъдете по-активни в работата и кариерата. Вероятно ще се появят нови работни идеи. Ще изпитате известни трудности с хората в непосредствена близост с вас поради ретроградното движение на Сатурн и Плутон. Елиминирайте негативните мисли, че другите ви мислят само лошото и чакат да се провалите. Има хора, които дори да не очаквате, ще ви подкрепят при всякакви обстоятелства. Венера, управителката на вашия сектор на любовта ще направи квадратура със Сатурн на 7 май и ще доведе до охлаждане във връзката с партньора ви. Ще затрудни разбирателството и няма да успеете да се споразумеете за важни неща. Ще можете да избягате от неприятности благодарение на хармоничния аспект на Венера с Марс на 14 май, който ще засили вашата страст помежду ви. Влизането във Венера във вашия сектор на любовта и брака в средата на май и ще ви донесе повече хармония и приятни моменти с любимия човек. Ще въведете нещо ново във вашата връзка и това ще я обнови. Вашият партньор ще бъде по-стабилен, весел и нежен. Втората половина на месеца ще донесе повече хармония в съществуващите взаимоотношения, ще добави желание за експериментиране и промяна на „пейзажа”.Това време е обещаващо за свободните представители на знака. Голяма е вероятността да възникне служебен любовен роман, така че бъдете внимателни и тактични.

Стрелец – През май ще положите много усилия, за да направите живота си по-удобен, по-приятен, а резултатите ще бъдат забележими до края на периода. В работата през първата половина на месеца по-често използвайте силните си страни. Това е време, когато можете да изпъкнете сред колегите си и по-лесно да спечелите уважение от подчинените или началниците си. Поемете отговорността за работата върху себе си и я изпълнявайте възможно най-точно. Това ще ви помогне да създадете предпоставки за кариерния си растеж. През втората половина на месеца не се страхувайте да се справяте със сложните задачи, сега по-лесно ще намерите тяхното решение. През третата десетдневка Марс ще преминава през сектора на общуването. Желанието ви да бъдете винаги прави и да защитавате позициите си може да доведе до противоречия и влизане в безсмислени спорове и конфликти. Опозицията на Марс и Юпитер в началото на май ще предизвика сериозни разногласия с любимия човек. И двамата ще сте подвластни на настроението, ще променяте нагласите и мненията си и няма да успеете да се споразумеете за най-обикновените неща. Като цяло любовният ви живот през май е изпълнен с невероятен потенциал. До 15 май Венера транзитира през вашия сектор на любовта и можете да се възползвате максимално от тази позиция. На 9 май планетата на любовта ще бъде в идеална позиция към Юпитер и мнозина ще могат да се почувстват сякаш са си купили печеливш билет от лотарията на любовта. За свободните представители на знака, втората половина на май обещава повече комуникация, срещи и флирт. Нови запознанства по това време са възможни по време на работа, както и чрез кореспонденция.

Козирог – Разположението на планетите през май очертава един доста интензивен период. В началото на месеца може да се оформят проблеми у дома ви. Венера остава в Овен до 14-ти май, така че първите две седмици понякога могат да бъдат напрегнати и изпълнени с недоразумения. Време за решаване на битовите проблеми. Не допускайте да губите контрол над емоциите - единственото, което трябва е да изчакате втората половина на месеца, която ще бъде по-успешна от първата. Повечето от ситуациите ще се развиват с положителна перспектива, но това няма да попречи по-чувствителните натури да почувстват меланхолия и песимизъм поради ретроградното движение на Плутон и Сатурн. Астероидът Веста ще се присъедини към тези планети, което показва, че ключът към преодоляване на собствените ви демони е да изследвате вътрешният си свят. Втората половина на май ще измести фокуса върху личните взаимоотношения, отношенията с децата, ще ви позволи да намерите повече време, за да се занимавате с любимите си неща, творчество, развлечения. С Марс в Рак от 16-ти май ще бъдете изпълнени с жизненост и готовност да си сътрудничите с хората около вас. Меркурий в Телец от 6-ти, а след това и Венера в Телец от 15-ти май ще внесат в живота ви комфорт, благополучие и стабилност. Въпреки това, по-добре е да не почивате на старите си лаври. Ако се поддадете на мързела, той ще ви лиши от много възможности и благоприятното положение на планетите. След 20-ти май повечето от планетите ще бъдат на ваша страна, а личният и финансов живот обещава много късмет и стабилност. Всички важни решения отложете за тогава. Любовният ви живот ще има невероятни възможности през май поради някои космически събития – новолунието на 5 май ще бъде във вашия романтичен сектор, а на 18 май е съвпада на Венера и Уран поради, което нарастват шансовете за внезапни срещи, запознанства, а може да се влюбите дори от пръв поглед.

Водолей – През май ще се активират повечето области от живота ви. Ще настъпят много вътрешни и външни промени. За вас ще бъде добро време благодарение на доброто разположение на звездите. Ще бъдете отворени за нови възможности и обстоятелства. Ще имате повече свобода. През първата половина на месеца ще имате засилено общуване, при това приятно, ще има и къси пътувания, повече флирт, а вероятността от нови романтични запознанства е голяма (особено сред жените, родени под знака на Водолей). През целия месец можете да решавате всички въпроси, свързани с ремонти, дома, семейството, недвижимите имоти, но не забравяйте, че резултатът ще зависи от степента на личното ви участие в тези дейности. Опитайте се да не реагирате на провокации, за да избегнете конфликти. На 18 май може да настъпи внезапно развитие на събитията, които ще осветят всичките ви планове и ще донесат усещане за незабавни резултати. Периодът от 8 до 23 май  ще бъде подходящ да поемете в ръцете си юздите и да контролирате ситуацията. Ще ви бъде по-лесно да повлияете на заобикалящата ви среда и да получите това, от което имате нужда. По това време ще можете да решавате спорни въпроси, свързани с пари, имущество, финансови спорове.Уран, който е във вашия сектор на дома и семейството показва иновативен характер и реформи в тази област. Слънцето в третата десетдневка на май символизира появата на важен човек в живота ви – може да е зачеване и бременност, нов член на семейството, нов/а любим/а. Ретроградният Плутон действа на вашето подсъзнание и може да се чувствате доста напрегнати. Това е така, защото тази планета води до намаляване на защитните сили на организма. Използвайте алтернативни терапии, например йога, за да балансирате емоциите си.

Риби – Май ще бъде за вас един сравнително спокоен и позитивен месец. Вие сте защитени космически по много направления. Ще получите от Слънцето, Венера и Меркурий сили, за да се справите с усложненията, на които ще ви подложи ретроградният Сатурн. Първото сериозно предизвикателство през този месец ще ви донесе противопоставянето на Марс с Юпитер в началото на месеца. С малко повече решителност и воля лесно ще преодолявате препятствията. Ако запазите самоконтрол и спокойствие, лесно ще намерите изход от трудните ситуации. Гледайте към бъдещето с очи пълни с оптимизъм. Има шанс да се подобри финансовото ви положение. Втората половина на май ще бъде по-активна в сферата на любовта. Купидон е решил да ви отдели повече внимание и има надежда да намерите сродната си душа. Този период ще донесе повече романтика, склонност към флирт. Висока вероятност за нови запознанства. Може да се случат сериозни метаморфози в личният ви живот, когато случайните срещи могат да доведат до нови любовни взаимоотношения. В съществуващите връзки, отделете време за съвместни разходки и развлечения с партньора си през втората половина на месеца, участвайте в активни игри с децата си, отделяйте им повече внимание. Благодарение на новите срещи и контакти ще може да промените мнението си за житейските цели. Във вашият живот могат да се появят хора, които да оставят ярка следа. За да се освободите от натрупаният стрес поради лично и професионално натоварване е необходимо да намирате повече време за почивка, да се отпускате и релаксирате, да се разхождате, да се храните здравословно, както и да избягвате ексцесии, за да поддържате добро физическо и психическо състояние.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
13943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини